Cezaevi öncesi son dersinde gözyaşlarını tutamadı

~ 27.11.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay tarafından onanan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, verdiği son dersinde "Daha yapacak çok işimiz var. Daha sona gelmedik" dedi.

Davalar sürerken emekli olan Pekünlü'den, öğrencileri, öğretim üyesi arkadaşlarının isteği üzerine cezaevine girmeden önce Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü'nde 'Evren ve Evrim' dersini verdi.

Derse, Bornova Belediyesi'nin yanı sıra, Ege Öğretim Elemanları Derneği, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, Dokuz Eylül Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim İş ve İzmir Tabip Odası da destek verdi. Rennan Pekünlü ve eşi Belma Pekünlü, salonundakilerin, “Rennan Hoca yalnız değildir" ve “AKP diktatörlüğü yıkılacaktır" sloganlarıyla içeriye girdi.  

'BU SON DERSİMİZ DEĞİL'
İlgiden dolayı salonun merdivenlerine oturmak zorunda kalan ve kürsüye çıktığında ise, duygulanıp gözyaşlarına hakim olamayan Pekünlü, "Bu desteğiniz için çok teşekkür ederim. Beni ben yapan sizlersiniz. Bu son dersimiz değil. Daha yapacak çok işimiz var. Daha sona gelmedik" dedi. Dersten sonra Foça Açık Cezaevi'ne gidip teslim olacak olan Pekünlü'nün, cezasının infazı olarak 4.5 ay cezaevinde kalacak.

Pekünlü, 2001 yılının Mart ayında fakülte binasına türbanıyla girmek isteyen öğrencilerine tutanak tutup izin vermemiş ve bu nedenle 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle YÖK'e şikayet edilmişti. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Pekünlü'ye verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay tarafından da onanmıştı. 'Anayasa'ya aykırılık ve adil yargılama hakkının engellendiği' gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itirazın da reddedilmesi üzerine Pekünlü AİMH'e de başvurmuştu. Hukuki süreç devam etmesine karşılık Pekünlü'nün cezasının infazı ertelenmemişti.

Öte yandan Rennan Pekünlü, aynı gerekçeyle dört öğrencinin yaptığı şikayet üzerine, 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle halen 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya devam ediyor.

 

 

http://www.birgun.net/news/view/cezaevi-oncesi-son-dersinde-gozyaslarini-tutamadi/9375

 

Hits: 1015