AVUKATLAR, KESİLEN ZEYTİN AĞAÇLARININ FOTOĞRAFLARINI KOLİN BİNASINA BIRAKTI

~ 11.11.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ve bir grup avukat, Soma Yırca Köyü'nde kesilen binlerce zeytin ağacının fotoğrafları ve zeytinlerini, tepki için Kolin Şirketler Grubu’nun Ankara’daki binasının önüne bıraktı.

Filistin Caddesi Horasan Sokak'ta bulunan Kolin Şirketler Grubu binasının önüne gelen Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ile birlikte gelen avukatlar ile şirketin yetkilisi arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma sonrası avukatlar yanlarında getirdikleri Yırca köyünde kesilen zeytin ağaçlarının fotoğraflarını ve köyden getirdikleri zeytinleri Kolin Şirketler Grubu binası önüne bıraktı.

‘Zeytin dile geldi, beni niye kestin’, ‘Zeytin insan birlikte özgür’, ‘Zeytinimi kesme’ yazılı pankartlar açan avukatlar, “Ne zeytin ağacını unutacağız, ne Yırca köylüsünün yoksulluğa mahkûm edilmesini unutacağız. Bütün bunların birbiri ile bağlantılı olduğunu ve sermayenin zenginliğine zenginlik katmak için yapıldığını çok iyi biliyoruz.” dedi.

"KOLİN’İN YUVASINA ZEYTİN AĞACI DİKTİK"

Bir avukat, “Zeytinin tadına baksınlar ve ondan sonra yaptıklarının farkına varsınlar diye umuyoruz, ve boğazlarında kalsınlar diye de umuyoruz. Kolin İnşaat tarafından termik santral yapılmak üzere bir gecede katledilen 6 bin tane zeytin ağacının anısına gördüğünüz gibi Kolin’in yuvasına zeytin ağacı diktik. Zeytin ağaçları dayanıklıdır. Zeytin ağaçları uzun ömürlüdür. Zeytin ağaçları 800-1000 yıl yaşayabilirler. Kolin’in kestiği ağaçların arasında da yüzlerce yıllık ağaçlar vardı. Bu zeytin tohumları burada yeşerecek umuyoruz ki ve Kolin’in ağaç katlederek yaptığı bu zenginliğe kökleriyle müdahale edecek. Biz yıkmayacağız bu binayı, zeytin ağaçlarının kökleri yıkacak” diye konuştu.

CİHAN

Hits: 1302