REKTÖRDEN ÖĞRENCİLERE ŞAŞIRTAN CEVAP: BİR MAHKEME KURUN, ORADA HALLEDİN

~ 07.11.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi öğrencilerinin, bodrum katında sağlıksız ve kalabalık sınıfta eğitim gördükleri gerekçesiyle Twitter'dan tepki göstermesi ve yeni bina istemesi Rektör Prof.Dr. Muzaffer Elmas’ı kızdırdı. Elmas,...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi   öğrencilerinin  , bodrum katında sağlıksız ve   kalabalık   sınıfta   eğitim  gördükleri gerekçesiyle Twitter'dan tepki göstermesi ve yeni bina istemesi Rektör Prof.Dr. Muzaffer Elmas’ı kızdırdı. Elmas, Twitter hesabından öğrencilere "Bir mahkeme kurun, orada halledin. Her tarafı çağırın." diye cevap verdi.

#sauhukukbinaistiyor hastagh'ı adı altında bina isteklerini   sosyal   medya üzerinden dile getiren öğrenciler, sorunun bir an önce çözülmesi konusunda ısrarlı olurken, Rektör Elmas ile öğrenciler arasında da Twitter üzerinden ilginç diyaloglar yaşanıyor. Bir öğrencinin SAÜ Hukuk Fakültesi dersliklerini gösteren yazıyı içeren   fotoğraf   karesinin üstüne "Ismarlama bir kağıdı, bize ait olmayan tabelaya yapıştırarak mı kuruldu fakülte?" şeklinde yazdığı nota, Rektör Muzaffer Elmas, "Bir mahkeme kurun, orada halledin. Her tarafı çağırın" diye cevap yazdı. Öğrenci ise cevap olarak "Her sorun mahkemeyle çözülmüyor, ama böyle giderse gerekirse onu da yaparız hocam kuşkunuz olmasın" şeklinde karşılık verdi.

Öte yandan Hukuk Fakültesi   öğrencilerinin   "Yarın 16.00'daki Medeni Hukuk dersimize bekliyoruz   sevgili   rektör" , "Rektör beyi sinirlendirmeyin... Mükemmeliyet Ödülü almış bir üniversitede okuyorsunuz. Daha ne olsun? Aaaaa" şeklinde tweetleri de dikkat çekti.

'REKTÖRÜM 5 DAKİKA İÇİNDE OKSİJEN BİTİYOR'

Sosyal   medya üzerinden SAÜ Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ı tweet yağmuruna tutan öğrenciler, #sauhukukbinaistiyor portalı altında, bina eksikliğini "Bir nesli bodrum katına tıkıp da orada adaletten bahsedemezsiniz. 180 kişilik sınıflarda 300 kişi   eğitim   alıyor. Artık #sauhukukbinaistiyor" şeklinde dile getirmişlerdi.

Twitter üzerinden Rektöre ulaşan ve gönderme yapan öğrenciler, paylaştıkları   fotoğraf   kareleri ile bulundukları durumu gözler önüne sermeye çalışmışlardı. Bir   fotoğraf   karesinin üstüne "İşte bu   ortamda   ders   işlemeye  çalışıyoruz. İlk 5 dakikadan sonra oksijen bitiyor" diye yazan öğrenciler, bir başka   fotoğraf   karesinde ise "Sandalyeler ile doldurduğumuz sınıfta yer bulamayıp taşa oturanlar bile var." ifadesine yer vermişti. CİHAN

Cihan



http://www.haber3.com/rektorden-ogrencilere-sasirtan-cevap-bir-mahkeme-kurun-orada-halledin-2998620h.htm#ixzz3IKkb3X6i

Hits: 1344