Avukatlara saygısız yargıç ve savcı istemiyoruz

~ 21.10.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

SİVAS (CİHAN)- Sivas Barosu'nda reis Muharrem Eliş’in bir namzet olduğu genel kurulda daha çok fazla avukatların olumsuzlukları gündeme geldi. Başkan Muharrem Eliş, avukatlar ve vatandaşlara saygı duymayan yargıç ve savcıların Sivas’ta görev yapmasını istemediklerini belirtti .

81 senesi geride bırakan Sivas Barosu, 20. başkanını belirlemek üzere sandık başına gitti. Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gercekleşen genel kurulda açıklama yapan Baro Başkanı Muharrem Eliş, önceliklerinin avukatlık mesleğinin saygınlığının artırılması ve mesleki sorunlarının çözümü olduğunu açıkladı . Sivas, yargıç savcı atamalarında 1. Bölgede bulunduğu için Sivas’ın çok tercih edilen bir yer olmadığına işaret eden Avukat Eliş, şu şekilde devam etti: "Atananlarda terfi korkusu olmadığı için başka vilayetlerde problem yaşamını sürdüren yargıç savcılar buraya gönderiliyor. Bu yüzden mahkeme işleyişlerinde sorunlarla karşı karşıyayız. Biz bunu kabullenmek istemiyoruz fakat legal pozisyonumuz bu. Sivas Barosu olarak adliye içerisinde vatandaşa ve avukata saygı göstermeyen hâkim ve savcının görev yapmasını istemiyoruz. Görevlerini başka vilayetlerde yapsınlar."

Milletvekili Avukat Hilmi Bilgin de Barolar Birliği’ni hedef aldığı konuşmasında avukatların iş sorunlarıyla ilgili olarak Barolar Birliği'ne çok büyük görevler düştüğünü ortaya koyarak , Birliği avukatların olumsuzlukları yerine ilgisiz konularla uğraşmakla suçladı.

Konuşmaların ardından gercekleşen seçimde bir namzet Muharrem Eliş 180 oyla tekrardan seçildi. CİHANEliş: Avukatlara saygısız yargıç ve savcı istemiyoruz Kaynak: bugun

Hits: 1108