Kadıköy'de müdahale: 1 avukat yaralı

~ 07.10.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Kadiköy'de Kobane ile dayanışma için yapılan oturma eylemine polis gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

BARIŞ İçin Kadın Girişimi'nin çağrısıyla Suruç sınırına giden kadınlar Kadıköy AK Parti İlçe binası önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Kadıköy Altıyol Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kobani’ye destek vermek için Altıyol Meydanı'nda toplanan gruplara katılmak isteyen kadınlara polis izin vermedi.

Barış için Kadın Girişimi çağrısıyla Suruç’a giden kadınlar, bölgedeki izlenimlerini paylaşmak üzere Kadıköy AKP İlçe Teşkilatı önünde toplantı. Çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bina önünde “Kadınların öfkesi sınırları aşıyor”, “Kadın bedeni savaş alanı değildir” diye slogan atan kadınlar basın açıklaması yaptı.

3 OTOBÜSLE BÖLGE HALKI İLE DAYANIŞMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

3 Ekim günü 3 otobüsle Rojava sınırına gitmek üzere yola çıktıklarını aktaran Nebiye Arı, “Sınır nöbetine katılmaya, IŞİD çetelerinin ve mühimmatlarının geçişine engel olmaya, tampon bölge adı altında köylerin boşatılmasına karşı çıkmaya, gıda ve eşya desteğinde bulunmaya ve en önemlisi bölge halkı ve iki misli tehdit altında olan kadınlarla dayanışmaya gittik. 4 Ekim’de Suruç’un sınır köylerine ulaştık. O gece IŞİD’den kaçarken Türk jandarmasının gazlı müdahalesine maruz kalan, hayatını kaybeden ve yaralanan insanlar gördük” diye konuştu. Arı konuşmasına şöyle devam etti:

“IŞİD’in Kobane merkezine girmeye çalıştığı bu günlerde ABD bombardımanlarının görüntüden öteye gitmediğini ve AKP hükümetinin 'Kobane’nin yanındayız' demesine rağmen hiçbir somut adım atmadığını aksine sınırda nöbete katılan veya IŞID’den kaçanlara yardım etmeye çalışan halka gaz bombalarıyla karşılık verdiğini gördük, yaşadık.”

BOĞA HEYKELİNE DOĞRU YÜRÜYÜŞE POLİS BARİKATI

Basın açıklamasının ardından halay çeken grup, Kadıköy Altıyol Meydanı'nda Kobani’ye destek için toplanan gruplara katılmak üzere yürüyüşe geçti. Ancak “İŞİD’e destek, Rojava’da savaş demektir, Barış böyle olmaz” yazılı pankartla yürüyen gruba polis izin vermedi. Boğa heykeline yaklaşık 100 metre kala durdurulan kadınlar ara sokaklardan geçerek eylem yapan diğer gruplara katıldı. 

KİTLE BOĞA HEYKELİ'NDE TOPLANDI

Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 500 kişi saat 13.00’te Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplandı. Grup, “Diren Kobani Kadıköy seninle” ve “Kobani onurdur onuruna sahip çık” diye slogan attı.

AVUKAT BAŞINDAN GAZ KAPSÜLÜ İLE YARALANDI

Boğa'da toplanan yüzlerce eylemciye polis biber gazı ile müdahale etti. Polisin gaz ve tazyikli su kullandığı müdahale sırasında, KCK basın davasına bakan avukatlardan Tamer Doğan'ın başına isabet eden bir gaz kapsülü ile yaralandığı öğrenildi. Başının kanlar içinde olduğu görülen avukat, sivil bir araçla hastaneye kaldırıldı. 

http://www.gercekgundem.com/guncel/75524/kadikoyde-mudahale-1-avukat-yarali

Hits: 1039