Zihinsel engelliye 4 buçuk yıl hapis!

~ 29.09.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Zihinsel engelliye 4 buçuk yıl hapis!
Engin  EREN

Yargıtay 'bu kadarına da pes' dedirten bir karara imza attı. Antalya'da, 2009 yılında  yapılan  bir eyleme  katıldığı iddiasıyla 4.5 yıl hapis cezasına çarptırılan yüzde  73 zihinsel engelli Hasan Çetin'in cezası  Yargıtay tarafından onandı.

2010 yılında gözaltına alınarak tutuklanan Çetin hakkında İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Bir süre sonra serbest bırakılan Çetin’e, “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlamasıyla 2012 yılının Mayıs ayında 4,5 yıl hapis cezası verildi. Bunun üzerine avukatları Çetin'in   “Yüzde 73 zihinsel engelli” olduğuna dair hastane raporuyla birlikte  Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde temyiz başvuruda bulundu. Ceza Dairesi'nin mahkemenin verdiği kararı bozması beklenirken, verilen ceza onandı.   

RAPORA İTİBAR EDİLMEDİ

Çetin'in avukatı Gurbet Uçar, daha yargılama aşamasında müvekkilinin engelli olduğu mahkeme heyeti tarafından görülmesine ve bu yönde raporu bulunmasına rağmen buna itibar edilmeyerek, ceza vermekten geri durulmadığını dile getirdi.

İzmir'deki Özel Yetkili Mahkemelerin 2012 yılı sürecinde müvekkili gibi özel durumu bulunan birçok kişiyi haksız yere cezalandırdığını belirten Av. Uçar, cezaevinde kalması mümkün olmayan müvekkilinin şu an arandığını belirtti. Uçar, yakalanması halinde cezaevi girecek olan Hasan'a yönelik adaletsizlikten dönülmesi için İnfaz Savcılığı'na "infazının ertelenmesi" başvuruda bulunacaklarını söyledi. (Mardin/DİHA)
 

http://www.evrensel.net/haber/92836/zihinsel-engelliye-4-bucuk-yil-hapis.html#.VClb6xbk04M

Hits: 923