Mehmet Ayvalıtaş için adalet!

~ 22.09.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Gezi Parkı protestoları sırasında, İstanbul Ümraniye'de bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın davasının 4'üncü duruşması bugün Kartal'daki Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek

Gezi Parkı protestoları sırasında, İstanbul Ümraniye'de bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın davasının 4'üncü duruşması yarın Kartal'daki Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

 

12.23 Mahkeme sanıkların tutuklanması talebini reddetti. Yeni duruşma 24 Aralık saat 09:30 da yapılacak. (via @KartalHkukcular )

12.16 Mahkemenin gelecek duruşmada Segbis ses görüntü kayıt siteminin çalışması için karar verdi. Mahkeme 24 aralık'a ertelendi. (via @muharremayvalıtaş )

12.08 Gelmeyen sanıklar hakkında zorla getirme kararı verildi. (via @CHDistanbul )

11.39 Av.Sevgi Evren; "Sanıkların suçu en kötü ihtimalle olası kastla işlediği açıktır. Her iki sanık açısından tutuklama talep ediyoruz" dedi. (via @CHDistanbul )

11.32 Hakim öbür duruşmada teknik olarak hazır oluruz derken, duruşmayı atacağını bariz belli etmiştir! (via @alicanayvatas)

11.29 Av. Arzu Becerik:
"Sanık Cengiz Aktaş geçen duruşmaya salona girememe bahanesi ile gelmemiştir. Keyfi olarak davaya katılıyor. Olası kast ihmal ediliyor. Mahkeme sanıkların bakış açısından bakıyor. Mahkeme tarafsız olduğunu hissetirmelidir." (via @muharremayvalıtaş )

11.25 19 Eylül'de sanık Cengiz Aktaş'ın sorgusu yapılmıştır. Fakat Mehmet Ayvalıtaş'ın vekillerine bilgi verilmedi, çağrılmadı. (via @alicanayvatas )

11.17 Dünyanın en büyük adliyesinde yeterli teknik destek olmadığından, delil olarak sunduğumuz görüntü izlenemedi. (via @alicanayvatas)

11.12 Sanık Cengiz Aktaş:
"Olay günü alkol almadım. Doktor darp raporu vermedi ama çiziklerim vardı" (via @otekilerpostasi )

11.10 Sanık Cengiz Aktaş:
"Elli yıldır aynı adreste oturuyorum"
Polis memurları:
"Defalarca gidildi adreste tanınmıyor" (via @KartalHkukcular )

Berkin Elvan'ın ailesi de Gezi Şehitleri'nden Mehmet Ayvalıtaş'ın duruşmasında.

11.02 Sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş olay yerine geldiğini hatırlıyor ama Mehmet Ayvalıtaş'a çarpma anını hatırlamadığını iddia ediyor. (via @KartalHkukcular)

10.45 Celse arası ifade veren sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş katılan avukatlarının talebi üzerine yeniden ifade veriyor. (via @KartalHkukcular)

10.43 Başsavcılık Hasan Ferit Gedik duruşmasında olduğu gibi Mehmet Ayvalıtaş duruşmasında da büyük salon için Silivri'den randevu alın diyor. (via @KartalHkukcular)

10.36 Sarı basın kartı olan arkadaşların mahkemeye girişi engelleniyor. (via @sokakharekati )

10.21 Av. Ömer Kavili; Olay yerine ait diğer iş yeri kameraları araştırılmamış. Etkili soruşturma yapılmamıştır. (via @muharremayvalıtaş )

10.20 Adliye önünde forum gercekleştiriliyor. (via @otekilerpostasi)

10.11 Mehmet Ayvalıtaş'ın katilleri salonda hazır bekliyor... (via @sokakharekati )

10.08 Salona kimse alınmıyor, güvenlik sürekli tartışma çıkartıyor. (via @sokakharekati )

10.04 Mahkemenin kapalılık kararı olmamasına rağmen dışarıdaki izleyiciler salona alınmıyor. (via @sokakharekati )

10.02 Tanık Ali Ekber Ağan dinleniyor. Sesli görüntülü kayıt sistemi yine yok. (via @KartalHkukcular )

10.00 Mehmet Ayvalıtaş duruşması başladı. Mahkeme başkanı çok gergin. Salona vekiller ve akrabalar dışında kimse sokulmadı. (via @KartalHkukcular )

 

 

http://www.birgun.net/news/view/mehmet-ayvalitas-icin-adalet/5917

Hits: 989