"Ataköy Sahili'ni vermiyoruz!"

~ 21.09.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Bakırköy Kent Savunması ve Bakırköy Çamlık Parkı Forumu, hem Bakırköy’ün hem de İstanbul’un önemli kamusal mekanlarından biri olan Ataköy Sahili’nin yağmalanmasına karşı bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

(İleri - Haber Merkezi) Bakırköy Kent Savunması ve Bakırköy Çamlık Parkı Forumu, TOKİ eliyle yağmaya açılan Ataköy Sahili için bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.  

Bizans Dönemi'ne ait olan ve Baruthane olarak bilinen tarihi binanın da bulunduğu araziye yapılan konutların inşaatı, Mimarlar Odası'nın bütün hukuki girişimlerine rağmen devam ediyor. Saat 15.00'de Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda başlayan ve “Ataköy Sahili’ni Vermiyoruz!” başlığıyla yapılan yürüyüşe 2 bin civarında yurttaş katıldı. 

Bakırköy Meydanı'nda toplanan ve Ataköy Sahili'ne yürüyen grup TOKİ tarafından işgal edilen alana gelerek basın açıklaması yaptı.  Kıyı kullanımının anayasal bir hak olduğunu hatırlatan Bakırköylüler, "Ataköy Sahili'ni vermeyeceğiz," "Ufkumu kapatma", "Kıyılar halkındır" yazılı dövizler taşıdı. 

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLMİŞTİ

Eski Ataköy Plaj Tesisleri’ni içine alan, Emlakbank ve TOKİ arasında imzalanan 14 Aralık 2001 tarihli protokolle TOKİ’ye devredilen arazide, Bizans Dönemi’ne ait olan ve tarihi Baruthane binası da bulunuyor.

Ataköy Sahili'nde yapılan lüks konutlarla ilgili Mimarlar Odası, Baruthane yapılarıyla birlikte çalışmaların devam ettiği diğer parsellerdeki inşaatlara, yasaya aykırı olarak ruhsat verildiği gerekçesiyle İstanbul 9. İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.

Yerel Mahkeme, “telafisi güç sonuçlar doğurabilir” diyerek yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve Bakırköy Belediyesi’nin, söz konusu inşaatları mühürlemesi gerektiği yazılmasına rağmen inşaat çalışmaları devam etmişti.

 

Hits: 1007