Yargıtay'dan Cihaner'e 6. zorla getirme kararı

~ 21.09.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Sanıkları arasında Eski Cumhuriyet Savcısı ve Milletvekili İlhan Cihaner, Emekli Orgeneral Saldıray Berk ve 3 MİT mensubunun da bulunduğu Erzincan Davası'nı görüşen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, duruşmalara katılmayan Cihaner hakkında 6. kez zorla getirme kararı verdi.

Yargıtay'dan Cihaner'e 6. zorla getirme kararı

 

 

 

Kamuoyunda Erzincan Davası olarak bilinen, sanıkları arasında eski Cumhuriyet Savcısı ve Milletvekili İlhan Cihaner, Emekli Orgeneral Saldıray Berk ve 3 MİT mensubunun da bulunduğu 11 sanığın terör örgütü üyeliği ve evrakta sahtecilik suçlarından yargılandığı davanın görülmesine Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde devam edildi. Daire, duruşmalara katılmadığı için ifadesi alınamayan Milletvekili İlhan Cihaner için zorla getirme kararı çıkardı.

Doğu Eroğlu'nun haberine göre, Daha önce de Cihaner hakkında 5 kez zorla getirme kararı çıkaran Yargıtay 11. Dairesi'nin TBMM Başkanlığı'na gönderdiği müzekkereler geri çevrilmişti. Yargıtay'ın, Cihaner'in ifadesinin alınması yönündeki ısrarına karşın milletvekilinin avukatı Turgut Kazan, 25 Aralık soruşturmasına verilen takipsizlik kararını anımsatarak, "hukuksuz yollarla edinilmiş delillerle oluşturulmuş olan davada mahkemenin herhangi bir yargılama yapmaksızın sanıklar hakkında beraat kararı vermesi gerektiğini" savunuyor.

GİZLİ TANIĞIN KORUMASI KALDIRILDI

Mahkemenin ara kararında ayrıca iki gizli tanığın korumalarının kaldırılmasına hükmedildi. Gizli tanıkların koruma tedbirlerinin uzatılması yönündeki talepleri değerlendiren mahkeme, iki gizli tanığın talebini kabul ederken, dava dosyasında ifadeleri olmayan diğer iki gizli tanığın koruma tedbirlerini "ağır ve ciddi tehdit olmadığı" gerekçesiyle kaldırdı. Koruma tedbirleri kaldırılan tanıklardan birinin kimliği Erzincan’da açılmış bir başka davada açığa çıkmıştı.

http://ilerihaber.org/yargitaydan-cihanere-6-zorla-getirme-karari/2297/

Hits: 1222