Bir dahaki Baro Seçimlerinde Aday Olmayacağım

~ 03.09.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Adli yıl açılış kokteylinde konuşan Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, bir dahaki baro seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.Adli yıl açılış kokteylinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyipoğlu, “Avukatlık mesleğine has sorunlar var. 1136 no’lu yasada çok ciddi değişiklikler içeren bir tasarı Adalet Bakanlığının komisyonu tarafından hazırlandı ve meclise sunulacak. Ama bu döneme yetiştirilemedi. İki seçim ve arkasından cumhurbaşkanlığı seçimi herhalde yeni dönemde yasamız yasalaşacak. O yasa bizim avukatlık mesleğine birçok şey getirecek. Üç tane kırmızı çizgimiz var onlara her zaman karşıyız. O üç kırmızı çizgimiz olan madde dışındaki yasayı benimsiyoruz. Avukatlar sayısal olarak da güçleniyor.

Çok sayıda hukuk fakülteleri mezun veriyor. Onun için daha güçlü hale geliyoruz. Ama nitelik ve nicelik olarak güçleniyor muyuz o tartışmalı bir konudur. İnşallah istediğimiz noktaya varırız. Üç kırmızıçizgimiz reklam yasağı, avukatlık mesleğinin şubeler açabilmesi ve avukatların şirketleşmesi. Biz bunları kırmızıçizgi olarak benimsiyoruz” diye konuştu.Adliye binasının yetersiz ve yanlış yere kurulduğundan da bahseden Başkan Hacıeyüpoğlu, “ Baro binamızı yeni açtık.

Büyük bir binamız var. Uzun yıllar ihtiyacımızı karşılayabilecek, birçok eğitim seminerini ve staj eğitimini verebileceğimiz bir baro binasına sahip olduk. Sakarya’daki yerel sorunların en başındaki adliye’nin yetersizliği ve adliyenin yanlış yerde konuşlandırılması hala bir sorun olarak devam ediyor. Bu sorunun kökten çözümü için adliye’nin daha büyük bir yerleşkeye yani 40 -50 dönümü içeren daha büyük bir yere geçmesi gerekiyor. Ve o tesislerin içerisinde yeni bir baro binası olması gerekiyor. Biz bu konuları her zaman dile getirdik.

Adliyenin fiziken yetersizliği, hem yanlış yerde olduğunu çok büyük bir kesim tarafından kabul ediliyor. Önümüzdeki dönem yeni adliyenin yeni yerinin tespit edileceği ve yeni adliye binası olacağı bir yıl olacak” dediBir dahaki baro seçimlerinde aday olmayacağını da açıklayan Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, “Ben bir daha ki baro seçimlerinde aday olmayacağım. Yeni aday olan arkadaşlara herkese eşit mesafedeyim. Hepsinin de baroya çok önemli kazanımlar kazandıracağını düşünüyorum. Hepsine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı

http://yurthaber.mynet.com/sakarya-haberleri/hacieyupoglu-bir-dahaki-baro-secimlerinde-aday-olmayacagim-1514275
Hits: 1395