'Kanaltürk suçluyu överek suç işledi'

~ 02.09.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Kanaltürk’ün kadın düşmanlığı yaptığını belirten Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi

ÇAĞLA AĞIRGÖL

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, dün İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne giderek, Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla ağır yaralayan Yakup Kara’yı canlı yayında programda alkışlatan Kanaltürk ve program sunucusu Songül Karlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi adliye önünde kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, Yakup Kara’nın “Songül Karlı ile yeniden” adlı programa, serbest bırakılmasına karşı devam eden itiraz sürecine rağmen konuk olarak alındığına dikkat çekti. Kav, “Programdaki diğer konuklar ‘Gecenin 02.00’sinde eve gelen kadınla nasıl başa çıkacaksın? Gece hayatına nasıl alışır evli bir kadın, anlamıyorum. Bir yıl boyunca nasıl sabrettin? Yeniden Müslüman olmamız lazım’ gibi ifadeler kullandı. Program boyunca Karlı’nın ‘beyefendi’ diye hitap ettiği Yakup Kara’ya Songül Karlı hiç tepki göstermedi. Hatta Kara’yı alkışlattı” diye konuştu.


‘KADINA ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRDI’
Kav, Kanaltürk’ün TCK’nin 5237 Sayılı Kanunu’na göre suç işlediğini belirterek, şöyle konuştu: “Songül Karlı, programında kadına şiddet uygulanmasını normalleştirip meşrulaştırmıştır. Kanaltürk’ün cezalandırılması için dilekçemizi mahkemeye sunacağız.”

“Yakup Kara, hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Hasret’in evinin 4 buçuk metre ilerisindeki bir fırında çalışıyor ve yaşıyordu” diyen Kav, polislerin Koruma Kanunu’nu ihlal ettiğini ve Hasret’in başvurularına rağmen Yakup Kara hakkında tutanak tutmadığını belirtti. Devletin Hasret’i korumak için aciz kaldığını söyleyen Kav, “Mahalleli, Hasret’in kapısının önünde nöbet tutarak onu korudu. Hükümet ise Hasret’i korumak için yasayı bile uygulamıyor” dedi.

Kanaltürk’ün yaptığı gibi kadın düşmanı yayınların yapılmasının Türkiye’de Yakup Kara gibi örneklerin çoğalmasına neden olacağına dikkat çeken Kav, “Kanaltürk suçluyu överek suç işledi. Bizler, kadın düşmanlığı yapan herhangi bir programa karşı sessiz kalmayacağız. Yayın organları, kadınların hayatta kalması için programlar yapmalıdır” diye konuştu.

 

http://www.birgun.net/news/view/kanalturk-sucluyu-overek-suc-isledi/4806

Hits: 883