Karadeniz İsyandadır yaşam yolculuğuna çıkıyor!

~ 30.08.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Karadeniz İsyandadır Platformu 30 Ağustos ile 6 Eylül arasında yaşam yolculuğunda olacak. Yolculuk sosyal medyadan da izlenebilecek
 

Karadeniz İsyandadır Plaformu (KİP) 30 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında 3. Karadeniz Doğa ve Yaşam Yolculuğu'na çıkacak.

Yarın başlayacak yolculuk kapsamında Ereğli, Amasra, Sinop, Ordu, Rize ve Artvin Arhavi'ye gidecek olan KİP, şehirlerde “yaşamı savunan dostlarımızla buluşacağız” diyor. Yolculuk sırasında her gece bir şehirde kamp yapılacak. Yolculuk sosyal medya üzerinden “DoğalDireniş” etiketiyle izlenebilecek.


‘DOĞAL DİRENİŞ’
Platform açıklamasında ise şu görüşlere yer verildi:

“Sermaye, doğayı ve yaşamı ranta açarak yok etme politikalarında ısrar ederken, bu saldırılara karşı direnişler de her alanda güçlenerek ilerliyor. Her türlü karalama politikasına, hukukun içinin boşaltılmasına, tehditlere ve baskılara rağmen; meşruluğunu doğadan alan insanlar yaşamı savunmaya devam ediyor.

Ereğli ve Amasra'da kömür solumak istemeyenlerin, Sinop Çernobil olmasın diyenlerin, Ordu'da doğanın talanına direnenlerin, Rize'nin içme suyuna HES yapılmasın diye ineğini satıp dava açan Kazım Amca'nın, Arhavi'de derelerin özgürlüğü için direniş evi kuranların mücadelesi, mücadelemizdir.

Yaşam bizim, isyan hepimizin!”

 

birgün

Hits: 851