AKP'yi eleştirdi diye yaka paça gözaltına alındı

~ 25.08.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Çanakkale Öğretmenevi’nde telefonla konuşan gazeteci İlhan Kaya, AKP’yi eleştirdiği gerekçesiyle yaka paça gözaltına alındı.
 

 

Çanakkale Öğretmenevi’nde oturan bir gazeteci, telefonda AKP’yi eleştirince şikayet üzerine gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre Çanakkale Demokrat gazetesinin sahibi İlhan Kaya, Cuma günü öğretmenevinde oturduğu sırada çalan telefonda konuşmaya başladı. Milli Eğitim’in okullardaki müdür ve öğretmenleri değiştirmesiyle ilgili konuşurken yan masada oturan, öğretmen-evinin müdür yardımcısı ve Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu üyesi olan kişi, “Devlet büyüklerine hakaret edemezsin. AKP’ye ve seçilmişlere karşı bu şekilde konuşamazsın. Ayrıca bu mekanda da konuşamazsın” diyerek tartıştı.

Tartışmadan bir süre sonra olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gazeteci Kaya’yı, AKP’ye ve devlet büyüklerine hakaret iddiası ile gözaltına alarak Merkez Karakolu’na götürdü.

Olaydan sonra Taraf’a açıklama yapan gazeteci Kaya şunları söyledi: “Cuma sabahı Çanakkale Öğretmenevi’nin bahçesinde otururken, birkaç gazeteci arkadaşla telefonla öğretmen müdürlerinin yerlerinin değiştirilmesi ve Eğitim Bir-Sen’li öğretmenlerin müdür yapılması ile ilgili eleştireler yaptım. Yan masada Eğitim Bir-Sen’li öğretmen evi müdürü sohbetimize müdahale ederek, ‘AKP aleyhinde konuşamazsın’ dedi.Ben de onlara siz bana karışamazsınız böyle bir hakkınız yok dedim. Sonra polisler hakkınızda şikayet var deyip beni karakola davet ettiler. Ellerinde savcılığın gözaltı emri olmadan beni ifade vermeye çağırdılar. Aslında burada polis kendi hukukunu çiğnedi.

Ben oradan ayrılırken öğretmen evi müdürü bana argo cümleler kullanarak  “Bir daha buraya gelme” dedi. Karakola gittikten sonra onlar benden devlet büyüklerini ve AKP’yi eleştirdiğim için şikayetçi oldu. Ben de onlardan bana hakaret ve küfür ettikleri için şikayetçi oldum.”

“Muhbirlik örneği”

TGF?Başkanı Atilla Sertel, İlhan Kaya’nın gözaltına alınması için “muhbirlik örneği” derken şöyle devam etti: “Muhbirlik, ihbar ve baskı artık eleştiri yapma hakkını bile elden alınır noktaya getirdi. Eleştiri en doğal haktır. İlhan Kaya’nın gözaltına alınmasını ve sorgulan-masını kınıyorum. Bu ülkede demokrasi, özgürlük, adalet, hukuk herkes için olmalıdır.” 

CUMHURİYET

Hits: 976