Torba yasadan 20 milyon kişiye ilaç gibi haber!

~ 13.08.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısı Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcu olanları sevindirdi. Üstelik torbadan çıkan müjdeler bunlarla sınırlı değil. İşte detaylar

20 milyon kişiyi ilgilendiren torba yasa tasarısı, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcu olanların da yüzünü güldürdü.Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar, hem borçlarından kolayca kurtulacak hem de sağlıktan yararlanmaya başlayacak.Bağ-Kur kapsamında olanlar, 60 gün primini yatırmazlarsa, hem kendileri hem de bakmakta yükümlü olduğu aile fertleri sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.Meclis'te görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısı, 1.3 milyon Bağ-Kur'luya borçlarını yapılandırma ya da dondurma imkanı veriyor.Yasa çıktığında, borçlu Bağ-Kur'lular, yapılandırma sistemini kullanabilecek.Borcunun faizlerini sildirip anaparayı yapılandırabilecek. 18 taksitte, 36 ayda ödeme yapabilecek.İsteyen Bağ-Kur'lu ise hizmet süreleriyle birlikte borcu dondurabilecek.2 seçenek de Bağ-Kur'lulara ve ailelerine sağlıktan yararlanma yolunu açacak.
Yapılandırmayı seçenler, ilk taksiti ödedikten sonra sağlıktan yararlanmaya başlayacak.Devlete ait sağlık kuruluşlarından ücretsiz, özel hastanelerden ise fark ödeyerek yararlanabilecek.Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar da torba yasayla rahat nefes alacak.Gelir testi yaptırmadığı için en yüksek tutardan borç çıkan vatandaşlara, 6 ay süre tanınacak.Bu süre içinde gelir testi yaptıranların borçları, gelirlerine göre yeniden belirlenip faizleri silinecek ve anaparaları taksite bölünecek.18 taksitte, 36 ayda ödeme imkanı getirilecek. Test yaptırdığı halde borcunu ödemeyenler de yapılandırmaya başvuracak.Bu kişilerin borcunun faizi silinecek, anapara taksitle ödenebilecek.GSS borcu olanlar, taksitlerini ödemeye başlayınca sağlık hizmetlerinden de yararlanmaya başlayacak.

http://www.muhasebenetwork.com/galeri/torba-yasadan-20-milyon-kisiye-ilac-gibi-haber?start=16

Hits: 1561