İkinci kaç ismail vakası

~ 07.08.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Daha önce hâkim İslam Çiçek'in odasında yaşanan ‘kaç İsmail kaç' vakasının bir yenisi Savcı Okan Özsoy'un odasında meydana geldi. Polis memuru Veli Karlı, sorgu için çağrıldığı savcı Okan Özsoy'un odasında kimliği meçhul bir şahıs tarafından itirafçı olması için tehdit edildi. Skandal, tutanakla kayıt altına alındı.
 

 

Olaya ilişkin tutanakta, Veli Karlı, avukatlarının savcının dosyadan alınması için başsavcılığa gittiği sırada saat 14.40'da ifade için savcı Okan Özsoy'un odasına yanında avukatı olmadan alındığını söyleyerek, “Odaya girdiğimde müfettiş olabileceğini tahmin ettiğim sivil giyimli 3 şahıs daha bulunmaktaydı. Siz rahat konuşun diyerek bu kişilerden 2 sinin odadan ayrılmasından sonra yanımda avukatım da yokken Savcı Okan Özsoy, önce yumuşak bir tonla ‘otur velicim, rahat ol' dedi.” İfadelerini kullandı.

 
Daha sonra savı Okan Özsoy'un karşısında oturan 45-50 yaşlarındaki sivil giyimli şahsın kendisine hitaben,  “Bu süreçten zararlı çıkacaksınız, seninle ilgili Kahramanmaraş istihbarat şube müdürlüğünden bazı bilgiler geldi. Senin bu konuyla ilgili bilgiler vereceğini söylediler. Çalıştığım dönemle ilgili bu örgütsel yapıyla ilgili bilgiler ver. Dedi. Ben örgütten kastının ne olduğunu sordum. Cevaben ‘cemaat yapılanması' dedi.” şeklinde konuştu.
 
Hits: 1161