Üniversiteli genci 45 dakika boyunca sopayla dövdüler

~ 07.08.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Çeşme Kafe Pi'de çalışan üniversiteli genç, 50 liralık bahşişi bahşiş kutusuna bırakmadığı gerekçesiyle işletme odasına kilitlenerek soyuldu ve 45 dakika boyunca sopayla darp edildi

SERBAY MANSUROĞLU

Çeşme Kafe Pi'de çalışan üniversiteli genç, 50 liralık bahşişi bahşiş kutusuna bırakmadığı gerekçesiyle işletme odasına kilitlenerek soyuldu ve 45 dakika boyunca sopayla darp edildi.

Muğla Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencisi Emre Gökalp okulların kapanmasıyla Çeşme'de bulunan Kafe Pi'de çalışmaya başladı. İddiaya göre Emre Gökalp geçen 19 Haziran günü 50 liralık bahşiş aldı. İşletme sorumluları M.Ü. ve Y.Ö., Gökalp’ın parayı bahşiş kutusuna bırakmadığını iddia ederek akşam saatlerinde işlerin bitmesiyle çalışanları sorguya tuttu. Çalışanlardan biri, Emre Gökalp’ın 50 lirayı kendisine verdiğini, parayı kendisinin bahşiş kutusuna bıraktığını öne sürdü. Ancak M.Ü. ve Y.O. buna inanmak istemedi ve Emre Gökalp’ı işletme odasına kilitleyip, önce külotuna kadar soyup üstünü aradılar. Genç, üstünden para çıkmayınca plastik sopayla 45 dakika boyunca dayak yedi. M.Ü., Gökalp’in sırtındaki dövmeyi göstererek “Meleğin kanatları uzasın şuralara da vur” dedi. Sopa kırılınca Y.O., kapıyı açıp yeni sopa istedi. Sopa bulamayan B. adlı çalışan mutfakta kullanılan kalın streç film getirdi. Bu defa dayak streç filmle devam etti.

İTİRAZ EDENİN DİŞİ KIRILDI
Daha sonra akşamları restaurant olarak kullanılan kafenin lobi kısmına alınan Emre Gökalp, kafede çalışan 20’ye yakın çalışana 20-25 dakika teşhir edildi. Bu sırada lobide Emre Gökalp’ın hastaneye ve polise gitmesi engellendi.
Daha sonra yatakhane kısmına geçen Emre Gökalp’ın, Y.O. tarafından orada da darp edilmesine, çalışanlardan Oğuzhan Kayacak’ın “Yeter artık. Öldüreceksiniz” diyerek itiraz etti. Bunun üzerine M.Ü., Oğuzhan Kayacık'ı yere yatırıp kafasını tekmeleyerek darp etmeye başladı. Gencin bir dişi kırılırken, burnu zedelendi ve göz kapağında morarma ile kafasında saçlı deride 2x2 cm kesik oluşturacak şekilde yara oluştu.


HASTANEYE GİTTİLER
İki genç yedikleri dayağın ardından birlikte Çeşme Devlet Hastanesi’ne gitti. Oğuzhan Kayacık’ın tedavisi burada yapılırken Emre Gökalp iç kanama şüphesiyle 9 Eylül Hastanesi’ne sevk edildi. Emre Gökalp’ın ön raporunda ense kısmından başlayarak ayak kısmına kadar ekimoz (Travmaya bağlı olarak cilt altındaki kılcal damarların hasarına bağlı olarak kanın cilt altına sızması) olduğu ve vücudunun muhtelif yerlerinde ödem olduğu yazıldı. Gençlere uygulanan şiddet karakola taşındı.

STREÇ FİLMLE VURDULAR
Emre Gökalp, “Önce tekme, tokat, yumruk, ardından sopayla vurdular. Sopa kırılınca mutfaktan kalın streç film getirildi. Onunla vurmaya devam ettiler. Ancak daha sonra etraflarına böyle bir olayın yaşanmadığını iddia etmişler. Ben kendi kendimi dövmedim sonuçta. Fotoğraf ve kamera kayıtlarıyla orada yaşananlar sabittir” diyerek yaşadıklarını anlattı. Gençlerin avukatı Leyla Özgür, “Kaba dayak değil, kasıtlı işkence söz konusudur. Müvekkillerim sosyal baskı altında tedirgin haldedirler, psikolojik tedavi görmektedirler. Hastane raporlarının tamamlanmasıyla Savcılığa ek dilekçeyle suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Düzeltme ve özür: 'Üniversiteli genci 45 dakika boyunca sopayla dövdüler' başlıklı haber, gazetemizde "Çeşme'de bulunan Kafe Pi" yerine yanlışlıkla "Taksim'de bulunan Kafe Pi" olarak yer almıştır. Düzeltir, özür dileriz.

 

birgün

Hits: 877