Kocasakal'dan İsrail Barosu'na mektup

~ 22.07.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İsrail Barosu Başkanı Doron Barzilay'a mektup göndererek, ''Gazze'de yaşanan insanlık suçuna karşı hükümetinizi uyarın'' dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği harekat nedeniyle İsrail Barosu Başkanı Doron Barzilay'a mektup gönderdi. Mektubu 'hukukçu duyarlılığı ve görev bilinci gereği' yazdığını söyleyen Kocasakal, mektubunda ''İsrail güçlerinin saldırısı, saldırganlara karşı değil, ayrım yapılmaksızın masum sivil halka  yönelmekte ve hiçbir orantı içermemektedir. Kendini koruma ve meşru müdafaa dahil hiçbir şey, evlerinde otururken bir bombayla, şarapnel parçaları ile can veren bebeklerin, çocukların, kadınların ve sivil insanların ölümünü, toplu bir imha ve kıyımı haklı gösteremez'' dedi.


'SAVAŞ VE İNSANLIK SUÇU'

Kocasakal, mektubunda Gazze harekatında yaşananların 1949 Cenevre Sözleşmelerinin açık ihlali olduğu gibi, 2002 tarihinde yürürlüğe giren Uluslararası Daimi Ceza Mahkemesi (Roma) Statüsü’nün 6.maddesine göre insanlık suçu, 8.maddesine göre de savaş suçu olduğunu vurguladı. Kocasakal, Barzilay'a ''Barom ve insanlık adına Gazze’de yaşananlara karşı sadece hukuki bakışla sesinizi yükseltmeye, hükümetinizi uyarmaya, tüm insanlığı rahatsız eden bu trajediyi durdurmak adına uygun göreceğiniz gerekli girişimlerde bulunmaya çağırıyorum. Hiçbir sonuç doğurmasa dahi bu girişim ve duruşunuz, tüm insanlığa kalacak onurlu bir miras olacaktır'' diyerek seslendi.

 

Hits: 1058