Al Birini Vur Ötekine!

~ 13.07.2014, Mine KIRIKKANAT ~

Aşağıda okuyacağınız ifadeler, Irak’ta halifeliğini ilan eden IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin 27 Haziran’daki ramazan hutbesinden ve Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığını açıkladığı 1 Temmuz söylevinden alıntılardır. Hiçbir ifade, ait olmadığı tümceye “montaj”lanmamıştır. Zaten ne bükmeye gerek var, ne de eğmeye. Basit bir toplama çıkarma yetiyor. İşte size kabak gibi gerçeğin, çekirdeksiz dökümü:

BAĞDADİ: “Kesinlikle tüm hamdler Allah’a aittir. Onu yüceltir ve affını isteriz. Ruhlarımızın şeytanlarından ve amellerimizin kötülüklerinden Allah’a sığınırız. Allah’ın hidayet ettiğini hiç kimse saptıramaz ve Allah’ın saptırdığına hiç kimse hidayet veremez.”
ERDOĞAN: “Âlemlerin rabbi Allah’a hamdolsun. Mülkün sahibi Allah’tır. Zaferin sahibi yalnız ve yalnız Allah’tır. Bu davayı, bu hareketi, bu mücadeleyi işte bugünlere eriştiren Rabbime sonsuz hamdu senalar olsun. Ya Rab! Sen ki kullarının hareketlerini takdir ettin. Senin iznin olmadıkça hiçbir şey hareket etmez.”
BAĞDADİ: “Ey Allah’ın yolundaki mücahitler! Bu bir cennet ya da cehennem ateşi, mutluluk ya da pişmanlık meselesidir. Allah’ın dinine gelince, işte fatih olacak odur. Allah, dinine fetih nasip edeceğine dair söz vermiştir.”
ERDOĞAN: “Selçuklu sultanı Alparslan gibi kefenimizi giyerek mücadeleye soyunduk. Kudüs fatihi Selahaddin Eyyubi gibi zaferin kılıç ve atlarda değil, Allah’ın katında olduğuna inandık. Endülüs fatihi Tarık bin Ziyad gibi arkamızda gemileri yakarak yola çıktık. Bugün çıktığımız yolculuğu milletimiz için hayırlara vesile eyle ya Rab. Amin. Amin. Amin.”
BAĞDADİ: “Gerçekten İslam ümmeti umut dolu gözlerle cihadınızı seyrediyor ve gerçekten dünyanın farklı köşelerinde işkencenin türlü şekillerine maruz kalan kardeşlerimiz var. Mahkûmlar yardım için ağlıyor, inliyor. Yetimler ve dullar mağduriyetlerinden yakınıyor. Evladını kaybetmiş kadınlar ağlıyor.”
ERDOĞAN: “Başörtülü olduğu için üniversite kapılarından döndürülen kalbi kırık, gözü yaşlı kızlarımız için bu siyaseti yaptık. Cezaevinde evladını ziyarete giden Kürtçeden başka dil bilmeyen, sadece bakışarak sohbet etmek zorunda kalan ciğeri yanık anneler için siyaset yaptık.”
BAĞDADİ: “Mescitler ve mukaddesat çiğnendi. Çin, Hindistan, Filistin, Somali, Arap Yarımadası, Kafkaslar, Şam, Mısır, Irak, Endonezya, Afganistan, Filipinler, Ahvaz, İran, Pakistan, Tunus, Libya, Cezayir ve Fas. Doğuda ve batıda, tüm ülkelerde Müslümanların hakları ihlal edilmiş durumda. Ey İslam devletinin askerleri! Hırsınızı artırın! Dünyanın her yerinde kurtarmanızı bekleyen kardeşleriniz için.”
ERDOĞAN: “Gurbette unutulan vatandaşlar için, Balkanlar’da terk edilmiş vatandaşlarımız için, Ortadoğu’daki mağdurlar için, Filistin için, Mısır için, Suriye için, Somali için, Afganistan’ın mazlumları için siyaset yaptık.”
BAĞDADİ: “Vallahi intikam alacağız! Vallahi intikam alacağız! Ne kadar uzun sürerse sürsün intikam alacağız ve İslam ümmetine verilen her zarar, faillerine kat kat fazlasıyla ödetilecektir.”
ERDOĞAN: “Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer olduğuna inandık. Onlar dışladılar, biz daha azimlendik, her darbeyle daha da güçlendik. Tüzüklerle, manşetlerle, çarpışarak darbelere göğüs gerdik.”
BAĞDADİ: “Müslüman topraklarını işgal ederek, işgal ettikleri yerlere hain ajanlarını Müslümanları demir yumrukla yönetmesi için tayin ederek ve ortalıkta milliyetçilik, barış, bir arada var olma, özgürlük, demokrasi, laiklik, Baasçılık, ulusalcılık, Patriot’çuluk ve saire gibi gözleri büyüleyici ve akılları aldatıcı sloganlar attılar.”
ERDOĞAN: “Kimi zaman partimizi kapattılar. Şiir okuduk diye hapsettiler. Muhtar bile olamaz diye manşetler attılar. Başbakan olamaz, cumhurbaşkanı seçilemez diye bize devlet nazarında insan olmayı bile yakıştıramadılar. Bugün nasıl Mısır’da demokrasiyi bir hak olarak görmüyorlarsa, on yıllarca bize de demokrasiyi hak olarak görmediler.”
BAĞDADİ: “Ey her yerdeki Müslümanlar! Hepinize müjdeler olsun. Allah’ın lütfuyla bugün başlarınızı göğe kaldırın. Çünkü artık sizlere haysiyetinizi, gücünüzü, haklarınızı ve önderliğinizi geri getirecek bir devletiniz ve hilafetiniz var.”
ERDOĞAN: “Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı ve başbakan, her anlamda Türkiye’yi uçuracaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın!”

G NOKTASI
Analitik mantık, böyle bir şeydir, sevgili okurlarım. Alt alta dizip okumak yeter bazen, gerçeği ortaya çıkarmak için.
Hani arada 3 günlük zaman, binlerce kilometrelik de uzaklık olmasa, söylevciler sanki oturmuş, karşılıklı sohbet ediyor, sanırsınız.
Yer farklı, yöntem farklı, ama inanç ve amacın aynılığı gün gibi ortada.
Ve halifeliğini ilan eden Bağdadi, uzun süre tek başına halife kalacak değil gibi. Üstelik rakibi de epeyce dişli!

Y.N. İzninizle iki yazılık tatile çıkıyorum. 23 Temmuz’da yeniden birlikte olmak üzere, hoşça kalın. 

‘Kin, korkağın intikamıdır.’ 
GEORGE BERNARD SHAW

Mine KIRIKKANAT | Tüm Yazıları
Hits: 1445