ÜNİVERSİTELERDE SESSİZLİK

~ 08.07.2014, Prof.Dr.Mesut PARLAK ~

Kulak-Burun-Boğaz uzmanları yüksek sesle konuşmak ve bağırmanın ses telleri açısından çok zararlı olup, ses kısıklığına neden olduğunu belirtirler. Yüksek sesle konuşan politikacılar ve solistlerde ses kısıklığının çok görüldüğü, diğer bir deyimle bu ses kısıklığının ses tellerinin yorgunluğuna bağlı olduğu ifade edilmektedir.

Bu uzman önerileri dikkate alınarak ülkede, özellikle de üniversitelerde büyük bir sessizlik hüküm sürmektedir. Örneğin:

-       Ülkede anti demokratik veya Türk Ulusunun kuruluş ve gelenekleri ile örtüşmeyen uygulamalar

-       Eğitimde yapılan 4+4+4

-       Üniversitelere getirilen Tam Gün Yasası

-       Hukuk İhlalleri(uygulanmayan mahkeme kararı)

-       T.C ler resmi binalardan kaldırılmakta

-       H.S.Y.K Yapılanması

-       Uydurma belgelerle mahkûm edilen komutanlar

-       17 Aralık’taki hırsızlıklar ve uğursuzluklar

-       Bizden olan-olmayan ayrıştırmaları

-       Osmanlı Tuğra ’sının yeniden gündeme getirilmesi

-       Etnik Ayrımcılık

-       Soma Faciası

Bu örnekler çoğaltılabilir. Bu yapılanlar karşısında özellikle belli guruplar dışında Türk Kamu Üniversitelerinden hiç ses çıkmamakta veya çok kısık sesle dile getirilmektedir. ”Kısık sesin nedeni, Kulak-Burun-Boğaz uzmanlarının önerilerinin bu yönde oluşu olsa gerek. Üniversiteler ve yöneticileri ses tellerini yormadan, yukardakiler uygulanırken en azından senato bildirileri ile karşı çıkılabilirdi.

Bu ülkenin kamu ve vakıf üniversite rektörlerine sesleniyorum: Ulus için yapılmaması gerekenlere karşı demokratik direncinizi göstermeli ve genç kuşaklara, bu tür yapılan haksızlıklara nasıl karşı çıkılacağı öğretilmelidir. Üniversiteler ülkenin aydınlık ve çağdaşlığıdır, öğrencilerde bu ilkelerle eğitilir. Üniversitelerin siyasi yandaşlığı olamaz. Yandaşlık ülkenin yanında olmaktır.

Haksızlık yapmayalım, geçen günlerde saygın bir üniversite rektörümüz mezun olduğu “Misakı Milli” okulunun adının değiştirilmesine karşı çıkmış, diğer mezunlarında seslerini yükseltmelerini istemiştir. Bu karşı çıkışınızdan dolayı sizi yürekten kutluyorum. Sayın rektör, Uğur Dündar ve Müjdat Gezen’in birlikte sunduğu Halk Arenası programının üniversitede yapılmasını izin vermediğiniz gibi, yukardaki haksız uygulamalar için de hiç sesinizi yükseltmediniz. Aman lütfen sessizliğinizi bozmayarak ses tellerinizi koruyunuz.

                                                                                  Prof.Dr.Mesut PARLAK

Prof.Dr.Mesut PARLAK | Tüm Yazıları
Hits: 1535