AKP'yi kızdıran hâkimler sürüldü

~ 02.07.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun kararnameyle hükümeti kızdıran kararlara imza atan hâkimlerin görev yerlerini değiştirdiği ortaya çıktı

Yüzlerce hakim ve savcının görev yerinin değiştirildiği son kararnamede HSYK’nın özellikle, hükümeti kızdıran kararlara imza atan hâkimleri pasif görevlere atadığı ortaya çıktı. Taraf gazetesi yazarlarının dinlenmesiyle ilgili soruşturma yolunu açan hakimin yanı sıra, Sayıştay raporlarının TBMM’ye sunulmasını sağlayan hâkimler bunlardan sadece bir kaçı.

Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Mehmet Altan’ın usulsüz şekilde dinlediklerinin ortaya çıkmasının ardından soruşturma yolunu açan hakim Yüksel Sarıca, haklarında soruşturma izni verilmeyen MİT görevlileri hakkında, soruşturma yapılmasına izin verilmesi yönünde karar vermişti. Sarıca Ankara 12. İdare Mahkemesi Başkanlığı’ndan alınarak, pasif bir görev olan Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine atandı. Pasif görevlere atanan idare hâkimlerinden biri de Nizam Taşdemir. Hakim Taşdemir, Sayıştay tarafından hazırlanan raporların tam olarak TBMM’ye sunulmayarak Meclis’in kamu harcamaları konusunda eksik bilgilendirilmesine karşı açılan davada, raporların tamamının TBMM’ye sunulması gerektiği yönünde karar vermişti. Taşdemir de bu görevinden alınarak, pasif bir görev olan Bursa Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine atandı.


“HUKUKA AYKIRI”


17 ve 25 Aralık operasyonları sonrasında tasfiye edilen kamu görevlileri tarafından açılan davalarda, atamaları hukuka aykırı bularak iptal eden kararları veren Ankara İdare Mahkemesi Başkanları Mahmut Şen ve Süleyman Ayhan ile İstanbul İdare Mahkemesi Başkanları Sebahat Turan, Selim Kurçenli ve Rabia Başer’in de görev yerleri değiştirildi. Bunlar, Bölge İdare Mahkemesi’ne düz hakim olarak atandı. Sebahat Turan’ın başkanı olduğu İstanbul 4. İdare Mahkemesi, basın görevlilerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne alınmasının engellenmesi ile İstanbul 3. Havalimanı için verilen ÇED raporu hakkında yürütmenin durdurulması kararlarını vermişti.


AYSUN YAZICI

 

TARAF

Hits: 1642