Feyzioğlu'dan "yapıcı olun" çağrısı

~ 24.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik bazı açıklamalara tepki gösterdi. Feyzioğlu, "Senin baban buydu demek ırkçı ve son derece faşizan bir yaklaşımdır" dedi. Metin Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan'ın "böcek" soruşturması şüphelilerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki göstermesini de eleştiridi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, dün Karabük Barosu Sosyal Tesisleri'nin açılışına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, CHP ve MHP'nin çatı aday olarak açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin konuştu. İhsanoğlu'na yönelik bazı çevrelerden gelen eleştirilere tepki gösterdi.

"EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN ADININ ZOR TELEFFUZ EDİLDİĞİ İÇİN ALAYCI ŞEKİLDE SÖYLENEREK VE AİLESİNDEN BİR ANTİ PROPAGANDA YAPILMASINI BUNA YAPANLARA YAKIŞTIRAMIYORUM "ÇÜNKÜ BİR ÇOCUK AİLESİNİ, BABASINI, ANNESİNİ SEÇEMEZ. KENDİ YAPTIKLARINDAN VEYA YAPMADIKLARINDAN SORUMLUDUR. BİR KİŞİYİ ELEŞTİRİRKEN, 'SENİN BABAN BUNDU, BÜYÜK AMCAN BUYDU, DEDEN DE BUYDU' DEMEK, BİRİLERİNİN KINADIĞI ÇOK IRKÇI VE SON DERECE FAŞİZAN BİR YAKLAŞIMDIR. "

Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin de tüm taraflara "yapıcı olmaları" çağrısında bulundu.

"76 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLACAK O YÜZDEN SEÇİM SÜRECİNİN 30 MART SÜRECİNDEKİ GİBİ KIRICI GEÇMESİ DUMUNDAN CUMHRUBAŞAKNIN KUCAKLAYICI OLMASINI ZORA SOKARIZ SEÇİM SÜRECİNİN KIRICI DEĞİL YAPICI E SEÇİLEN CUMHURBAŞKANINI DA ENGEL ÇIKARICI OLMAMASI LAZIM BELDEN AĞAI BİR SEÇİM SÜRECİNİN OLMAMASINI UMUT EDİYORUM "

Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan'ın "böcek" soruşturmasında şüphelilerin adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki göstermesini de eleştirdi.

"BÖYLE BİR SİSTEMDE BAŞBAKANA VE ADALET BAKANINA EMİR, TALİMAT, TELKİN, TAVSİYEDE BULUNMA İMKANI TANINMIŞKEN, ÜLKENİN BAŞBAKANININ 'FİLANCANIN SERBEST GEZMESİNİ İÇİME SİNDİREMİYORUM' DEMESİ TUTUKLAMA TALİMATI OLARAK ANLAŞILIR. BU BİR YURTTAŞIN 'BANA KARŞI SUÇ İŞLEYEN NİÇİN SERBEST GEZİYOR' DEMESİNDEN FARKLI OLARAK 'TUTUKLAYIN' TALİMATIDIR. SİYASİ İKTİDARIN YARGIYA TALİMAT OLARAK YORUMLANACAK HER TÜRLÜ YAKLAŞIMDAN ÖZENLE KAÇINMASI GEREKİR."

 

 

http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=56450#.U6lGSLHVJn8

Hits: 930