Feyzioğlu'ndan çatı aday eleştirisi!

~ 21.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu,  cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Tarihi birleşmeyi, seçmen 2 turda sandıkta  yapar, çatıyı kurar. Temel atılmamışken, kat çıkmamışken çatının kiremiti  döşenmez" dedi.   
 
    Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesince Piri Reis  Kültür Merkezinde düzenlenen "Demokrasi" konulu konferansta, Balyoz davasının bir  senaryo olduğunu, yüzlerce delilin sahteliğinin uluslararası nitelikli bilim  kuruluşlarında ortaya konduğunu savundu.   
 
    Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Feyzioğlu, hiçbir adayın  kişiliğine, anasına, babasına, ailesine  saldırılmasını tasvip etmediğini  söyledi.   
 
    Adaylar hakkında "iyi" ya da "kötü" şeklinde bir söz konuşamayacağını  anlatan Feyzioğlu, şunları kaydetti:   
 
    "Tabii ki bir oy hakkım var kullanırım ama cumhurbaşkanlığı adayları  konuşulurken çatı adayı formülü ortaya atıldığında, tarihi uyarı görevini yapmış  olmanın rahatlığıyla bazı şeyleri tekrar etmem gerek. Çatı aday formülü ortaya  atıldığında dediğim şuydu; Türkiye'de ilk defa 2 turlu bir seçim yapıyor  olabiliriz. 2 turlu bir seçimin yöntemini, usulünü, formülünü, siyasi  stratejisini, daha önce yaşamadığımız için bilmiyor olabiliriz ama bizim  bilmememiz, dünyada daha başka 2 turlu seçim olmadığı anlamına gelmez.  Sınırlarımızın ötesinde 2 turlu seçimler vardır. Ciltler dolusu yazılmıştır. Ders  alınacak çok ciddi örnekler söz konusudur. 2 turlu seçimde çatıyı daima halk  çatar. İkinci turdur, çatının çatılma zamanı. Siyaset uygulamasında yukarıdaki el  sıkışmalar, sanıldığı gibi 2 artı 2 dört olmaz. Genellikle zorlama el  sıkışmalarda 2 artı 2 bazen 1'e kadar düşer. Bu sebeple 2 turlu seçimler icat  edilmiştir. Tarihi birleşmeyi, seçmen 2 turda sandıkta yapar, çatıyı kurar. Temel  atılmamışken, kat çıkmamışken çatının kiremiti döşenmez. Bu, benim düşüncem,  yanılabilirim, yanılmayabilirim. Tarih bunu gösteren örneklerle dolu, aksine bir  örnek yok."   
 
    Konferansa, Karaman Baro Başkanı Bayram Ali Bulut, MHP İl Başkanı  İsmet Hatipoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şube Başkanı Ülkan Şanlıtürk,  dernek üyeleri, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.



http://www.gazetevatan.com/feyzioglu-ndan-cati-aday-elestirisi--650624-gundem/
Hits: 991