"İstanbul Barosu Yıkılıyor"

~ 18.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İstanbul Barosu, NBA oyuncusu Ersan İlyasova'nın kiracısı oldu

İstanbul genelinde adliyelerin üç merkezde toplanması İstanbul Barosu’na da harekete geçirdi. Baro, bu merkezlerin yakınlarına Baro Birimleri kurdu. Söz konusu birimlerden biri ise Bakırköy Adliyesi’nin yakınında. Bir ay önce kiralanan 6 katlı binanın iki ev sahibinden biri NBA oyuncusu Ersan İlyasova. Öte yandan, İstanbul Barosu’nun İstiklal Caddesi’nde bulunan binası ise birkaç gün içinde yıkılmaya başlanacak. Bu yerde yeni bir bina inşa edilecek.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu, yıkım ruhsatını aldıkları yıkım işleminin birkaç gün içinde başlayacağını ifade etti. Durakoğlu yeni binanın inşaatının 1 yıl kadar sürebileceğini ifade etti. Durakoğlu, İstanbul’daki adliyelerin, Çağlayan, Bakırköy ve Kartal’da birleştirilmesi sonrası, kendilerinin de bu merkezlere yakın yerlerde baro birimleri açtıklarını ifade etti. Durakoğlu, bu birimlerin geçici süre ile açılan yerler olmadığını da kaydetti.

İKİ HİSSELİ
Baro’ya kiralanan 6 katlı binanın iki ortağı bulunuyor: NBA takımlarından Milwaukee Bucks’da oynayan Ersan İlyasova (27) ve mermer işi yaptığı öğrenilen Ömür Akyar… İki orağın, Baro’ya kiraladıkları binanın hemen bitişiğinde İSMEK’e kiraladıkları bir bina daha bulunuyor.  İstanbul Barosu kiraladığı binaya 1 ay kadar önce yerleşirken, binanın önündeki bahçe kısmı ise cafe yapıldı. Ada Cafe olarak işletilen yerin hemen ön kısmındaki arsa ise Kanal 6'nın eski sahibi Mehmet Kurt.

BİNASI YIKILIYOR
30 bine yakın üyesi ile Türkiye’nin en büyük barosu olan İstanbul Barosu, Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki binasını 1961’den beri kullanıyordu. Bina için yıkım hazırlıkları yapıyor.  Yıkım ruhsatının ise alındığı öğrenildi.

[email protected]

Hits: 2240