Karakolda bir adet A4 kağıdını kullanan avukat hırsızlıkla suçlandı

~ 13.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

URFA (DİHA) - Suruç'ta CMK kapsamında gözaltına alınanlar için polis merkezine giden Avukat Emin Baran kendisine yapılan hakareti tutanak altına almak için merkezdeki bir A4 kağıdını kullanınca, polis merkezinin başkomiseri Baran hakkında "Resmi kurumdan hırsızlık ve kamuoyu zarara uğratmaktan" iddiası ile şikayetçi oldu. Urfa Barosu ise bunun üzerine Suruç'ta, CMK hizmetini durdurdu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde, 16 Şubat 2014 tarihinde gözaltına alınan gençlerin sorgusuna Ceza Muhakemesi Kanunları'na (CMK) icabeten giden avukatlar Nahide Polat Aslan, Emin Baran ile Müslüm Baran, hayatlarının şoku ile karşılaştı. Tutanak tutmak için polis merkezindeki odada bir A4 kağıdını kullanan Avukat Emin Baran hakkında, Suruç Çarşı Polis Merkezi Başkomiseri, "Resmi kurumdan hırsızlık ve kamuoyu zarara uğratmaktan" suç duyurusunda bulundu.

Şikayeti dikkate alan Suruç Cumhuriyet Savcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı. Üstelik "çalındığı" ileri sürülen A4 kağıdının fiyatının tespiti için de 2 polis görevlendirildi. Görevlendirilen polisler kağıdın 0.25 TL olduğunu tespit etti.

Avukatlar bilmiyormuş!

Soruşturma evraklarında avukatların polis merkezine gelerek gözaltına alınan şahısları sorduğu, polislerin kimin avukatları oldukları doğrultusundaki sorusuna "Suruç'ta kim gözaltına alındıysa" şeklinde cevap verdikleri kaydedilmiş. Evrakta, polislerin avukatların hak ve yükümlülüklerini bilmediklerini değerlendirdikleri belirtilirken, o esnada Avukat Baran'ın bir adet A4 kağıdını izinsiz kullandığı, böylelikle de "Resmi kurumdan hırsızlık ve kamuoyu zarara uğratmaktan" suçunu işlediği belirtiliyor.

CMK hizmeti durdu

Polisin bu şikayeti üzerine Suruç'ta CMK hizmetini durdurma kararı alan Urfa Barosu Başkanı Ali Fuat Bucak, Suruç'ta karakollarda avukatların hukuki ve fiili güvenliğinin kalmadığını belirtti.

Yaşanan bu olayı trajikomik olarak değerlendiren Bucak, Suruç'ta görev yapan avukatların üzerinde büyük bir baskının olduğunu, Çarşı Merkez Karakolu'nda bariz bir şekilde görüldüğünü ifade etti. Bucak, polis merkezinde yaşananları şöyle aktardı: "Arkadaşlarımız Nahide Polat Aslan, Emin Baran ile Müslüm Baran'a hakaretler edilmiş ve kötü muamele görmüşler. Sorularına cevap verilmediği için tartışma çıkmış. Bunun üzerine avukat arkadaşlarımız tutanak tutmuşlar. Avukatlarımızdan Emin Baran arkadaşımız oradan aldığı A4 kâğıdını alıp bir yazı yazdığı için kendilerine 'Kamu malına zarar verdi ve müsaade olmadan kâğıdı kullandı' diye şikâyetlerde bulunulmuş. Akıl almaz ve trajikomik bir olay ile karşı karşıyayız. Bunun üzerine Suruç'ta arkadaşlarımız CMK hizmetini durdurdu. Urfa barosu olarak, ilçede bundan sonra CMK hizmeti vermeyeceğiz."

(msd-rç/mç/ea/öç) - See more at: http://www.bestanuce1.com/haber/111663/karakolda-bir-adet-a4-kagidini-kullanan-avukat-hirsizlikla-suclandi#sthash.jVH2RTL0.dpuf

Hits: 1117