Feministlerden polis, savcı, avukat ve yargıçlara öfke!

~ 12.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Feminist Atölye, maruz kaldığı tecavüz sonucu hamile kalan 14 yaşındaki kız çocuğunun kürtaj olmasını en sağlıklı yollardan temin etmek yerine, kürtajı engellemek için uğraş veren bir devletle karşı karşıya olduklarına vurgu yaptı.

Atölye, “Tecavüz mağduru bir kız çocuğunu, bebeğin 20 haftalık olduğunu bahane göstererek, çocuk doğurmaya mahkûm eden otoritelerden dolayı öfkeliyiz” denildi.

Tecavüzcüleri serbest bırakan ataerkil zihniyette yargıçlar olduğu iddiasında bulunulan açıklamada, şunları kaydedildi:

“Tecavüzcüleri teminatla serbest bırakan ya da beraat ettiren bir adalet anlayışını kabul etmediğimiz için öfkeliyiz. Tecavüz mağdurlarına ‘çapraz sorgu’ adı altında tekrarlanan şekilde psikolojik şiddet uygulayan avukatlar olduğu için, seks kölesi kadınları döverek kulağını patlatan kodamanlar hakkında dava açmayan savcılar olduğu için de öfkeliyiz”

Polisleri de eleştiren Feminist Atölye,  3 kişinin tecavüzüne uğrayan 17 yaşındaki kız çocuğuyla ilgili soruşturmayı sürdüren polisin, çocuğu sınıftan alarak kimliğini ifşa etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Açıklamada, “Erkek şiddetine maruz kalan kadınları aşağılayan, onları şiddet gördüğü mekâna geri gönderen, mağdurun değil failin güvenliğini sağlayan polis teşkilatına karşı da öfkeliyiz” denildi.

Atölye, öğrenci yurtlarından gece kulüplerine, işyerlerinden evlere, sendikalardan meclise kadınların durmaksızın şiddete maruz kaldığını savundu.

Feminist Atölye, tecavüz, taciz ve darp olaylarının her geçen gün arttığını ve erkek şiddetinin de Kıbrıs’ın kuzeyinde durmaksızın yükseldiğini iddia ederek, tepki gösterdi.

Hits: 1137