HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, "Bayrak indirme provokasyondur" dedi.

~ 11.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Hakların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır Lice’de yaşanan olaylar nedeniyle bugünkü grup toplantısını Lice’de yaptı. HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, "Bayrak indirme provokasyondur" dedi.

Sebahat Tuncel'in konuşmasından satır başları şöyle:

Sürece dair bazı şeyleri bu kürsüden tekrarlamak zorunda kalıyoruz çünkü gereken adımlar atılmıyor. İlk adım ateşkesti, gerçekleşti. İkincisi, sürecin gerektirdiği yasal adımlarının atılmasıydı. Ne yazık ki AKP hükümeti bununla ilgili somut bir adım atmadı.

Bu sürecin bozulmasını, genç fidanların toprağa düşmesini istemiyoruz. Ne istiyor buradaki insanlar? Onurlarıyla yaşamak.

Bayrak indime olayı provokasyon
İnsanlarımız burada cenazelerinin acısını yaşarken gerçekleşen bayrak indirme olayı bir provokasyondur. Biz hep söyledik: Hiçbir halkın değerlerine saygısızlık etmeyiz. Ama Kürt halkının değerlerine de saygı bekleriz. Barış için büyük irade gerekir. Savaş belki barıştan daha kolay. Barışı öncelikle ruhumuzda, düşüncemizde kabul etmek gerekir.

Madem barışacağız, neden hala kalekollar yapılıyor? Bu soruyu sormak hakkımız değil mi? Madem barışacağız, neden kalekol, neden güvenlik barajı yapıyorsunuz? Aslında buraya, Lice’ye gelmesi gereken AKP Hükümetidir. Çağırıyoruz Başbakan’ı buraya. Halkın talebini buradan duyması gerekir.

Gerçekten "Çözüm Çalıştayı"nda ne sonuç ortaya çıktı? Sadece Bakanlar konuştu, kendi kamuoyunu yaratmak için. Çok açık ve net söylüyoruz: Savaştan hiçbir çıkarımız yok. Kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz. Ama AKP kendi çaldı, kendi oynadı.

 

solhaber

Hits: 930