691 yıl hapis ve tahliyesine

~ 09.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
''Suç örgütü kurma, ruhsatsız silah taşıma, resmi belgede sahtecilik, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve yağma'' suçlarını 44 kez işleyen ve toplam 691 yıla mahkum edilen iki sanık, tahliye edildi.

Tahliye kararına mahkemenin ve Yargıtay'ın davayı 8 yıldır kesin karara bağlayamaması neden oldu.
 
Aralarında Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişiyle ilgili gasp ve yağma olaylarına adı karışan Özgür Görmez, yaklaşık 8 yıl tutuklu kalması ve 5 yıllık tutukluluk süresini aşması nedeniyle serbest kaldı. Anayasa Mahkemesinin bu konudaki kararı Resmi Gazetede yayınlandı.
 
Mahkeme, kişisel başvurusunu kabul ettiği Görmez'i haklı buldu ve bin 698 liralık yargılama giderinin de, kendisine ödenmesini kararlaştırdı. Aynı davadan yargılanıp 351 yıl hapse mahkum edilen Savaş Çetinkaya da, daha önce 5 yıllık tutukluluk süresinin aşıldığı gerekçesiyle tahliye edilmişti. Anayasa Mahkemesi, Çetinkaya’ya fazladan tutuklu kaldığı süre için, 19 bin lira tazminat ödenmesini de kararlaştırmıştı
 
İstanbul 12 ve 13. Ağır Ceza Mahkemeleri, 5 yıllık tutukluluk süresini aşan Özgür Görmez ve Savaş Çetinkaya'nın tahliye taleplerini, ''Kaçma şüphesi olduğu ve 44 ayrı suçtan farklı tarihlerde tutuklandığı'' gerekçesiyle reddetmişti. 21 Temmuz 2006 tarihinde tutuklanan, 19 Nisan 2010 tarihinde de biri 351, diğeri 340 yıl hapse mahkum olan sanıklarla ilgili karar, Yargıtay tarafından bozulmuştu. İki sanık, tutuksuz olarak yargılanmaya devam edecek.
 
 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 2005 yılında ''Kelepçe 3'' adı verilen bir operasyon düzenlemiş ve yakalanan kişilerin Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na ait Atlantik Denizcilik Şirketi'ni basarak 2 bin 200 ABD doları ile 2 bin TL'yi gasp ettikleri öne sürülmüştü. Sanıkların, önceden belirledikleri iş yerlerine ve evlere polis süsü vererek girdikleri, mağdurları etkisiz hale getirip, gasp ettikleri belirtilmişti.
 

 

http://www.istanbulhaber.com.tr/691-yil-hapis-ve-tahliyesine-haber-198978.htm

Hits: 1246