TBB Başkanı Metin Feyzioğlu: Annelerin karşısında hiçbir güç dayanamaz

~ 06.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Polisiye ve askeri tedbirlerle yapılamayanın Türkiye’de annelerin yapacağına inanıyorum ben. Kadınların ve annelerin karşısında hiçbir güç dayanamaz." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, bu yıl 50’ncisi düzenlenen "Uluslararası Kiraz Festivali" kapsamında Tekirdağ’da düzenlenen söyleşiye katıldı. Söyleyişin ardından beraberindekilerle birlikte festival alanındaki stantları gezdi. Stantları gezdiği esnada bir gazetecinin çocukları dağa kaçırılan annelerin eylemini sorması üzerine Metin Feyzioğlu, şu şekilde cevap verdi: "Tabi evlatların gençlerin çocukların kaçırılıp dağa götürülmesi kabul edilemez. Doğu ve Güneydoğu bölgemizde yaklaşık bir yıldır süren nispi bir barış ortamı var. Bu barış ortamını, terör örgütünün böyle yol kesmelerle, kimlik kontrolleriyle, yol kapamalarıyla zorlamasını son derece tehlikeli buluyorum. Devlet otoritesinin zorlanması anlamında görüyorum. Biz artık başka paragrafa geçmeliyiz. Bireysel hak ve özgürlükler koşulsuz olarak tanınmalı ama devletin karşısına başka otoriteler çıkarılmamalıdır. Bu bir yıllık nispi huzurlu dönem öyle sanıyorum ki terör örgütünün de tekrar değerlendirme yapmasına yol açmalıdır. Çünkü kim huzuru sükûnu bozarsa halkın tepkisini karşısında alacaktır. Bu yüzden evlatları dağa kaldırılmış olan annelerin vermiş olduğu tepki terör örgütünü dize getirecektir. Yani polisiye ve askeri tedbirlerle yapılamayanın Türkiye’de annelerin yapacağına inanıyorum ben. Kadınların ve annelerin karşısında hiçbir güç dayanamaz."

HDP’den gelen açıklamaların da hatırlatılması üzerine, "annelerin tepkisini küçümsemek hiçbir siyasi partiyi başarıya götürmez" ifadelerini kullanan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk’ün çok önemli bir sözü var. Önce sizi görmezden gelecekler ondan sonra alay edecekler ondan sonra da ciddiye alıp oturup sizinle anlaşmaya çalışacaklar. Annelerin bu girişimi önce küçümsenecektir, alay edilecektir, fakat en sonunda o anneleri ciddiye almak zorundadırlar. Herkesin ciddiye alması gerekiyor, devletinde ciddiye alması lazım siyasi partilerinde."

 

http://www.beyazgundem.com/guncel/tbb-baskani-metin-feyzioglu-annelerin-karsisinda-hicbir-guc-dayanamaz-h69130.html


Hits: 810