Nihat Behram'a 'işkenceci' cezası

~ 27.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Yurt yazarı ve şair Nihat Behram'ın yazısında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Sedat Selim Ay'a işkenceci ve tecavüzcü dediği için yargılandığı hakaret davasında bin 740 TL para cezasına çarptırıldı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar durusmasinda Nihat Behram katılmazken Behram'ın avukatları Abdurrahman Bayramoğlu ve Başar Yaltı hazır bulundu. Avukat Yaltı, Behram'in soz konusu yazisinda Ay'ı hedef almadığını ve hükümetin atama ve terfi politikalarını elestirdiğini savundu. Yaltı, müvekkilinin beraatini talep etti.

Avukatlarin taleplerini değerlendiren mahkeme, önce Nihat Behram'ın şikayetçiye karşı basin yoluyla hakaret suçunu işlediği anlaşıldığından eylemine uyan TCK 125/1maddesi uyarinca suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değerine göre takdiren 90 gün karşılığı adli para cezasi ile cezalandırılmasi yonunde karar verdi. Sanığın mali ve ekonomik durumu, şahsi halleri, cezanın sanık üzerindeki etkisini dikkate alan mahkeme, ilk kararını TCK 52/1 maddesi geregince günlüğü takdiren 20 TL'den paraya çevrilerek bin 740 TL adli para cezasıyla cezalandırılması şeklinde değiştirdi. Behram'ın avukatları, mahkemenin kararına itiraz etmek için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel basvuruda bulunacak.

 

solhaber

Hits: 969