Kocasakal: Başbakan'a 'Sayın' demem!

~ 13.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal, AYM önünden Başbakan Erdoğan'a seslendi...

Danıştay’ın kuruluş yıldönümü toplantısında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun sözünün kesilmesine ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “Bu Cumhurbaşkanı da olsa kimsenin birlik başkanının sözünü kesme yetkisi yoktur. Esas edepsizlik budur. Sayın başkanımız konumu gereği orada konuşma yapmıştır.” dedi. Kocasakal, Erdoğan’ın Feyzioğlu’na “cübbeni çıkar” eleştirisine de “Asıl önemli olan cübbesizlerin cübbe giymeye çalışmalarıdır. Ben istersem çıkarırım ama Başbakan istese de giyemez” karşılığını verdi.

Balyoz Davası hükümlüleri için Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde 8 gündür devam eden Adalet Nöbeti’ne İstanbul’dan gelerek destek veren Kocasakal, devletin içindeki paralel yapıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Paralel yapının medya kanallarının daha mahkemeler kararını vermeden, tutuklanacak yurttaşları açıkladığı zamanlara değinen Kocasakal, “Gün oldu devran döndü, meğerse bir paralel yapılanma varmış. Devletimiz nedense bunun farkına 11 yılın ardından varabildi. Mağdur rolüne bürünerek timsah gözyaşları döktüler. Beraber yürüdüler bu hukuksuzluk yollarında” dedi.

‘Talep edilen lütuf değil adalet’
Paralel yapının hükümet aracılığıyla 11 yılda yaptığı hukuksuzlukların birkaç atamayla giderilmeyeceğine dile getiren Kocasakal, “Mücadeleler olağanüstü zamanlarda olur, biz şu an olağanüstü zamanlardan geçtiğimiz için burada Adalet Nöbeti mücadelesi veriyoruz. Tüm bu zamanlarda destanı polis değil, destanı halk ve avukatlar yazdı. AYM gereğini yapmalıdır, verilecek olan kararlar bir lütuf değil, talep edilen adaletin yerine gelmesidir” dedi.

'Cübbenin cebi de yok'

Feyzioğlu’yla Başbakan Tayyip Erdoğan arasında yaşananlara ilişkin Cumhurbaşkanı da olsa kimsenin birlik başkanının sözünü kesme yetkisinin olmadığını belirten Kocasakal, “Ben saygı duymadığım insanlara ‘Sayın’ demem, o yüzden sadece Başbakan diyorum. Başbakan da ‘Siyaset yapacaksan cübbeni çıkart’ diyor. Biz siyaset yapmıyoruz, vatandaşlık hakkımız gereği görüş belirtiyoruz” dedi.
Gerekirse cübbesini de çıkartacağını belirten Kocasakal, “Asıl önemli olan cübbesizlerin cübbe giymeye çalışmalarıdır. Bu cübbe benim onurum düğmesi de yok, cebi de. Ben istersem çıkarırım ama Başbakan istese de giyemez” açıklamasında bulundu. Danıştay’ın hükümetin destekli açıklamasından büyük üzüntü duyduğunu belirter Kocasakal, “Danıştay, yargıya yapılan saygısızlıkta, yargıya sırtını dönmüştür. Biz birlik başkanımızın arkasındayız, herkes hakkını ve haddini bilecek” dedi.

 

Cumhuriyet

Hits: 853