Avukat sanık, sanık avukat oldu

~ 11.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Ergenekon davasında 25 yıl hapse mahkum olduktan sonra tahliye edilen gazi üsteğmen Serdar Öztürk, dava aşamasında heyete hakaret ettiği için hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan avukatı Demet Reçber’i savundu.

NURETTİN KURT

Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nde 08.Mayısta görülen dava, bu ilginç buluşmaya sahne oldu.

HAKARETTEN DAVA AÇILDI

Öztürk, Ergenekon davasında 25 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum oldu. Öztürk, yaklaşık 5 yıl tutukluluğun ardından tahliye edildi. Öztürk'ü davası boyunca avukatı Demet Reçber savundu. Ankara Barosu avukatlarından Reçber, Ergenekon davasındaki savunmasında, "Bu organizyonu yapanlar, sahte belgelerle insanları hapse tıkanlar, bunların hepsi ruh hastası" dedi.

Bu sözleri üzerine mahkeme heyeti, Reçber hakkında suç duyurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı'nın izin vermesi üzerine Reçber hakkında savcılık "mahkeme heyetine hakaret" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

DURUŞMA BUGÜN SİLİVRİ'DE

Davanın ilk duruşması 08 Mayıs'ta Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ergenekon davasından mahkum olan Avukat Serdar Öztürk, bu defa duruşmaya sanık avukatı olarak girdi ve kendisini beş yıl boyunca savunan avukatı Demet Reçber'i savundu.

 

memurlar.net

Hits: 962