KEDİLER PARALEL Mİ?

~ 09.05.2014, Prof.Dr.Mesut PARLAK ~

Kediler etobur memeli, evcil bir hayvan olarak beslenir. Sevgileri dışında evdeki ve çevredeki haşarat ve ev zararlılarını yok ettikleri gibi, son zamanlarda iyi eğitim verilerek elektrik kesilmeleri görevinde de kullanılmaktadır.

Kediler anatomik olarak güçlü, esnek vücutlu, hızlı refleksli, keskin pençeleri ve dişleri olup, çok yükseklere zıplar ve oralardan rahatlıkla inebilirler. Az karanlıkta da görme yetenekleri güçlü olup, avcılıklarını da tek başlarına yaparlar. Ortalama 15, iyi bakıldığında 20 yıl yaşayabilirler. Kökenlerinin de çok eskilere dayanıp AFRİKA coğrafyasında olduğu belirtilmektedir.

Kedilerin MART ayında, diğer aylara göre hormonal aktivitelerinin 3-4 kat daha arttığından, daha haraketli ve güçlü oldukları da bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kedilerin bu dönemdeki güçlü aktiviteleri düşünülerek elektrik arızaları oluşturmada kullanılmak üzere yerel seçimlerin MART ayında yapılması kararlaştırılmıştır. Nitekim yerel seçimlerde çok farklı kentlerde sandıklar açılıp sayımlar başladığında trafo arızaları nedeniyle aynı anda elektrik kesintileri olmuştur. Sn.Enerjik Bakan trafo arızlarına kedilerin neden olduğunu söylemiş, fakat çok sayıda trafo arızalarının nasıl aynı saatte (SAYIMLAR YAPILIRKEN) olduğunu açıklamamıştır.

Bu trafo arızlarına neden olan kedilerin “PARALEL” olup olmadığı konusunda da bir araştırma yapılıp, yapılmadığı, eylemi yapan  kedilerin cinsiyetinin de ne olduğu enerjik bakan tarafından kamuoyuna açıklanmamıştır.

Yapılan araştırmalar sonucunda bu eyleme katılan kedilerin “PARALEL” olmadığı, yandaş kediler olduğu, belirlenmiş aynı zamanda kedilerin devlet kadrosunda değil, taşeron işçiler statüsünde olduğu da gözlenmiştir. Bu yandaş taşeron kediler bundan sonra da özel ve özellikli günlerde “Trafo Arızası” için kullanılmak üzere eğitime alınmışlardır. Bu eğitimi de kedilerin yalnız “MART’TA” değil, yılın diğer aylarında da aynı performansı göstermeleri için komando eğitimi yanında, gerekli hormonal destek verilmektedir.

Bu eğitimler, hem Ağustos, hem de önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere hazırlık amacı taşımaktadır. Özellikle Ağustos seçimi için kedilere  “KOMANDO”  eğitimi verilmektedir. Bu eğitimle kedilerin geniş alanlarda yüksek gerilim hatlarına zıplayarak elektrik kesintilerinin sağlanmasıdır. Bu kediler arasına “PARALEL” karışmaması için tüm istihbarat örgütleri alarma geçirilmiştir.                                                                      

 

Kedilerin Türk Siyasetindeki rolünün ilk olmayıp, geçmiş de rahmetli Ecevit’in Başbakanlık döneminde de kedilerle ilgili bir olay yaşanmış “NANKÖR KEDİ” , bu yaşanan olayın peşinden ülke çok ciddi ekonomik ve sosyal sıkıntılara girmiştir. Bu yaşananlarla çok sevilen kedilerin neler yapabileceği göz önüne alınarak paralel olup olmadıkları da dikkatle araştırılmalıdır.

                                                                                   Prof.Dr.Mesut PARLAK

 

Prof.Dr.Mesut PARLAK | Tüm Yazıları
Hits: 1945