Veliye, imam hatip anketi

~ 07.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Zeytinburnu'nda 4'üncü ve 8'inci sınıf öğrencilerinin velilerine gönderilen ankette, çocuklarını imam hatibe göndermek isteyip istemedikleri soruldu. Ankette öğrenci ile velinin kimlik ve iletişim bilgileri de istendi.

Radikal.com.tr - Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 4’üncü ve 8’inci sınıf öğrencilerinin velilerine gönderdiği anketle, çocuklarını İmam Hatip okullarına göndermek isteyip istemediklerini sorguluyor. Daha önceki okul anketlerinin aksine, bu kez öğrenci ile velisinin kimlik ve iletişim bilgileri de isteniyor. Ankete tepki gösteren Eğitim Sen’li öğretmenler, bu tür uygulamaların öğrencilerin baskılanmasına, kamplaştırılmasına, hatta fişlenmesine neden olacağını belirtiyor.

Evrensel gazetesinden Vedat Yalvaç'ın haberine göre, ankette, “Çocuğunuzu 5. sınıfa nereye göndermeyi düşünüyorsunuz?”, “Evinize en yakın bir ortaokulun bünyesinde İmam-Hatip Ortaokulu kapsamında eğitim veren bir sınıf açılması halinde çocuğunuzun kaydını buraya yapmayı düşünür müsünüz?”, “Normal ortaokulda çocuğunuza seçmeli ders olarak Kuran-ı Kerim ve Peygamperimizin Hayatı derslerini seçmeyi düşünüyor musunuz?” gibi sorular yer alıyor. 




‘ANKETİ DAĞITMAMA KARARI ALDIK’

Bölgedeki okullarda örgütlü Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, ankette yer alan soruların suç niteliği taşıdığını belirterek, sendika olarak bu anketin dağıtılmaması için karar aldıklarını belirtti. Hüseyin Özev şunları söyledi: “Geçen yıl Anadolu liselerine giremeyen öğrenciler gidecek okul bulmadılar ve hepsi İmam Hatiplere yönlendirildi. Bu yönlendirme artık 4. sınıftan itibaren başlıyor. Henüz 4. sınıfı yeni bitirmiş bir çocuğun anketlerle yönlendirilmesi doğru değil. Buradan çıkacak sonuçlarla ‘bakın velilerin büyük bir kısmı bunları istiyor’ diyerek İmam Hatiplerin sayısını artırmayı hedefliyorlar. Hz. Muhammed’in Hayatı ve Kuran-ı Kerim derslerini zorunlu seçmeli ders haline getirmeyi hedefliyorlar.”

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Zeytinburnu’ndaki Nuripaşa İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Yöneticisi Bahar Aktaş da daha önce benzer uygulamaların velilerin tepkisine neden olduğunu belirtti. Aktaş, “Özellikle de farklı inançlardan yurttaşların fişlenmesine, ötekileştirilmesine neden olacak bu uygulamanın derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Velilerle birlikte bu işin takipçisi olacağız” dedi.

radikal

Hits: 1265