150 kadın avukatın itirazı takipsizliği kaldırdı

~ 26.04.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Geçtiğimiz aylarda Av. Sedat Yurttaş'ın yanında ücretli olarak çalışan bir kadın avukatın cinsel taciz iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda yeni bir aşamaya gelindi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı mağdur/şikayetçi kadın avukatın yaptığı cinsel taciz şikayeti ile ilgili takipsizlik kararı vermiş, kadın avukat ise karara karşı Batman Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etmişti. Mağdur/şikayetçi kadın avukatın itirazını değerlendiren Batman Ağır Ceza Mahkemesi Diyarbakır Savcılığı'nın vermiş olduğu takipsizlik kararını kaldırdı. 

Cinsel taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulunan mağdur/şikayetçi kadın avukatı 150 kadın avukat savunuyor. 150 kadın avukat Diyarbakır Savcılığı'nın verdiği takipsizlik kararına karşı  Batman Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunmuştu. Mahkeme, itiraz üzerine dosya üzerinden yaptığı incelemenin ardından takipsizlik kararını kaldırdı. Karara yeni bir delilin ortaya çıkması gerekçe gösterildi.
 
Söz konusu delil ise, Adli Tıp Kurumu'nun verdiği psikolojik rapor.
 
Raporda, isnat edilen suç ile mağdur avukatın anlatım ve tavırlarının uyumlu olduğu belirlendi.  
 
YURTTAŞ'IN İFTİRA SUÇ DUYURUSUNA TAKİPSİZLİK 
 
Avukat Sedat Yurttaş  cinsel taciz şikayetinde bulunan kadın avukatı "iftira" suçlamasıyla savcılığa şikayet etmiş, savcılık bu şikayeti takipsizlikle sonuçlandırmıştı.  Yurttaş karara karşı itiraz etmiş,  Batman Ağır Ceza Mahkemesi, Yurtdaş'ın takipsizlik kararına yaptığı itirazı ise kabul etmemişti.

İDDİANAME HAZIRLANACAK
Mağdur/şikayetçi kadın avukatın itirazının kabul edilmesi ile birlikte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlanacağı, iddianamenin mahkemece kabulü halinde ise yargılamanın başlayacağı bekleniyor.  
 
DİYARBAKIR BAROSUNDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin FeminKurd'e yaptığı açıklamaya göre, mağdur/şikayetçi kadın avukat Diyarbakır Barosu'na bir şikayette bulunmuş, bu şikayet üzerine baronun Av. Sedat Yurttaş hakkında açmış olduğu bir disiplin soruşturması da mevcut.
 
Elçi; Batman Ağır Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu karar üzerine Pazartesi günü savcılığa yazılı olarak başvurduklarını, ancak kararın henüz Diyarbakır'a ulaşmadığını, bu hususta kendilerine bilgi verilmediğini ifade etti.
 
Elçi takipsizlik kararının kaldırılmasına ilişkin mahkeme kararının devam etmekte olan disiplin soruşturması dosyası kapsamına konulacağı ve değerlendirmeye diğer hususlar gibi bu kararın da alınacağını belirtti. 


ww.feminkurd.net/content.php?newsid=16393
Hits: 988