Yargıçlar Sendikası: Haddiniz değil

~ 21.04.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Yargıçlar Sendikası, yargıç ve savcılarla hesaplaşma çağrısı yapmanın, saygı sınırlarını aşan beyanatlarda bulunmanın hiç kimsenin haddi olmadığını ifade etti.

Yargıçlar Sendikası, yargıç ve savcılarla hesaplaşma çağrısı yapmanın, saygı sınırlarını aşan beyanatlarda bulunmanın hiç kimsenin haddi olmadığını ifade etti.

Yargıçlar Sendikası, AKP temsilcilerinin hakim ve savcılara yönelik değerlendirmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 17 Aralık 2013 tarihinde bazı bakan çocukları, bir banka genel müdürü, bir belediye başkanı ve siyasi iktidara yakın olduğu söylenen kişiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında sürdürülen bir yolsuzluk-rüşvet soruşturması başlatıldığının ve gözaltılar anımsatıldığı açıklamada, soruşturma sonrasında görev yapan savcıların görev yerlerinin değiştirilmesi eleştirildi. AKP temsilcilerinin savcılara yönelik değerlendirmelerine dikkat çekilen açıklamada, kişiliklerine ve mesleklerine yapılan saldırıya karşı cevap veren yargıç ve savcılar aleyhine tehdit ve hakaretlerde bulunulduğu ifade edildi. Yolsuzlukla mücadelenin sınıfta kaldığının savunulduğu açıklamada, “Yasama faaliyetleriyle yolsuzlukların üzerine gidilmesi engellenmiştir. Ve yine ne yazık ki Cumhuriyet Başsavcılıklarında yapılan görev değişikliklerinin ardından yolsuzluk soruşturmalarının akıbetleri bilinmez olmuş, Anayasaya aykırı yasa ve yönetmelikler bir biri ardına çıkarılmıştır” denildi. Hakim ve savcı atamalarının kamuoyunda endişe ve kaygıyla karşılandığının belirtildiği açıklamada, yargıç ve savcılarla hesaplaşma çağrısı yapmanın, saygı sınırlarını aşan beyanatlarda bulunmanın hiç kimsenin haddi olmadığı ifade edilerek, şöyle denildi:

“Tüm yargıç ve savcılar tarafından kaygıyla izlenen bu tasarrufları eleştiren bir yargıç hakkında, yargının en önce yürütme organına ve bu erki kullananlara karşı bağımsız olması gerektiğini unutan İstanbul Başsavcısının eleştirileri kaldıramayarak, soruşturmaları etkinleştirmek yerine meslektaşımızı hedef gösterir biçimde basına şikayet ederek kendilerine hakaret edildiğinden bahisle dava açacaklarını açıklaması Türk yargısı tarihinde talihsiz bir beyan olarak yerini alacaktır. Yargıçlar Sendikası kim olursa olsun eleştiri ve saygı sınırlarını aşarak yargıç ve savcıları tehdit eden, hedef gösteren, değersizleştirme amacı güden söz söyleyenlerin, yargı eliyle düşman tasfiyesini amaçlayanların, yargının gücünü zulme dönüştürmek isteyenlerin karşısında olacak ve muhatabına had ve hududunu hatırlatacaktır.”

 

cumhuriyet

Hits: 856