7 adliye personeline soruşturma

~ 09.04.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İş bırakmaya katılan 7 adliye personeline soruşturma

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) kararıyla, geçen yıl 6 Haziran’da ’güvenli iş, güvenli gelecek, demokratik Türkiye ve hak kayıplarının önlenmesi’ için Türkiye çapında yapılan iş bırakma eylemine katılan İzmir Adliyesi’nde çalışan 7 kişi hakkında, İzmir Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından memuriyetten çıkarma talebiyle soruşturma açılmasına, Büro Emekçileri Sendikası (BES) tepki gösterdi. Eylemin ideolojik değil hak arama mücadelesi veren sendikal karar olduğu belirtilerek, uygulamanın baskı ve tehdit olduğu savunuldu.

İzmir Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından aralarında BES İzmir Şube Başkanı Selma Şen, Denetim Kurulu üyesi Yetiş Kaya’nın da bulunduğu 7 adliye personeli hakkında, geçen 6 Haziran’da KESK’in çağrısıyla yapılan iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle memuriyetten çıkarma talebiyle başlatılan soruşturmayla ilgili BES İzmir Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi.

BES İzmir Şubesi Hukuk Sekreteri Musa Sever yaptığı açıklamada, Komisyon’un KESK’in web sitesindeki duyuruyu ideolojik bulduğunu, 7 kişiyi de ideolojik eyleme katıldıkları gerekçesiyle devlet memurluğundan çıkarma cezası vermek istediğini söyledi. Dosyanın Adalet Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı’na gönderildiğini, bu süreçte 7 personelden yeni savunma istendiğini belirtti.

MOBİNG ARTTI

 

KESK üyelerine Adliye içinde mobingin arttığını öne süren Sever, sendika panolarının sürekli kontrol edildiğini, beğenilmeyen afiş ve bildirilerin panolardan kaldırıldığını söyledi. Sever, soruşturmanın takipçisi olduklarını, arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını ve soruşturma adı altındaki baskı ve tehditlerin sendikal ve demokratik mücadelelerini yıldırmayacağını söyledi.

Sever, soruşturma açılan kişilerin BES İzmir Şube Başkanı Selma Şen, Denetleme Kurulu üyesi Yetiş Kaya ve sendika üyeleri Öznur Öztürk, Şaziye Ezgi İnan, Bülent Okunmuş, Uğur Demirtaş ve Hasan Şenkaya olduğunu söyledi.

GREVİN CUMARTESİ-PAZAR YAPILMASINI ÖNERMİŞLER

Basın toplantısına katılan BES Genel Başkanı Ahmet Kesik ise soruşturmadaki bazı ifadelerin komik olduğunu söyledi. İdeolojik eylem iddiasının kesinlikle doğru olmadığını, hak kayıplarıyla ilgili olarak ilk kez 27 Şubat 2013’te greve gittiklerini, daha sonra KESK’le birlikte 6 Haziran gününde Türkiye çapında iş bırakmaya başvurduklarını belirten Kesik "Türkiye’de binlerce çalışan greve çıktı. Sadece İzmir Adliyesi’nde 7 kişi hakkında soruşturma açıldı. KESK’in web sitesini ve basını tarayarak açılan bu soruşturmayı hazmedemiyorum. Asıl bu soruşturmayı açanlar bir siyasi partinin angajmanı altındadır. İnsanın utanıyor. Gerekçeler arasında Adliye’deki yükün ağır olduğu, grev için izin alınması gerektiği yazıyor. Sendikal karar alınmıştır. Bu yasalarda vardır. Ayrıca bir de Adliye’deki iş yükünü belirtip grevin cumartesi-pazar yapılmasını öneriyorlar. Böyle bir şey olabilir mi" diye sordu.

 

hurriyet

Hits: 779