Okulda Cuma namazı için ders programı değişti

~ 09.04.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Okulda Cuma namazı için ders programı değişti

SERBAY MANSUROĞLU / [email protected] / @serbaymansur

Gebze’de bir lisede yaz saati uygulaması gerekçe gösterilerek, haftanın dört günü aynı kalan ders programı sadece Cuma namazı saati boş olacak şekilde değiştirildi. Değişiklik için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Yasalara uygun karar alınmış” değerlendirmesi yaptı.

Kocaeli Gebze Ticaret Odası Vakfı Ticaret Meslek Lisesi’nin ders programı Cuma namazı saati boş olacak şekilde değiştirildi. Yaz saati uygulamasının başlamasıyla birlikte 4 Nisan günü okul müdür başyardımcısı Saim Yüksel, sabah töreninde Cuma günleri artık öğleden önce 5 öğleden sonra ise 2 saat ders işleneceğini duyurdu. Diğer günler ise öğleden önce 4 saat öğleden sonra 3 saat işlenen ders programında bir değişiklik olmadığı duyuruldu.
Öğretmenlerden habersiz yapılan değişiklik üzerine bazı öğretmenler itiraz dilekçesi verdi. Okul müdürü Fuat Binici ise uygulamanın Cuma namazı için yapılmadığını savundu. Okul yöneticilerinin ders saatlerini belirleme yetkisi olduğunu belirten Binici, “Biz ancak böyle bir uygulamayı böyle bir amaçla yapmadık. Sadece 4-5 hocamız Cuma namazına gitmektedir. Onlar da boş saatlerinde gitmektedirler” diye konuştu. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel ise uygulamanın son Torba Yasa’da çıkan ibadet özgürlüğünün sağlanması yönünde öğrenci ve öğretmenlerin talebiyle alınmış yasal bir karar olduğunu kaydetti.


‘MİLLİ EĞİTİM SEYİRCİ’
Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem ise yaptığı açıklamada, “Gebze’de her geçen gün yasalara uymayan fiili uygulamalarla karşılaşıyoruz. Okul müdürleri sanki okulların sahibi, kendi yönettikleri okulu da bağımsız bir okul gibi yönetiyorlar” dedi. İrdem, “Yaz saati uygulamasıyla birlikte yapılan değişiklikle ilgili yazılı belge yok. Bazı öğretmenlerin ise hiç bilgisi olmamış. Derslerine girip karşılarında dört beş öğrenci gören bazı öğretmenler şaşırıp okuldaki uygulamayı öğrencilerden öğreniyorlar. Yazısı uygulamadan sonra çıkarılıyor ve ardından durumla ilgili öğretmenler arasında oylama bile yapılıyor. Bunlar yaşanırken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sadece seyirci kalmaktadır” diye konuştu.
 

 

birgün

Hits: 1053