47 ilde de 'Kedidir o kedi'

~ 01.04.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Enerji Bakanı Taner Yıldız, seçim akşamı yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili bir açıklama yaptı.

 

47 ilde de 'Kedidir o kedi'
Okuyucu Modunu Aç Yazıyı Büyüt:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, oyların sayımı sırasında 47 ilde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız, "Gezi Parkı'nda ağaçların ve yeşilliğin arkasına sığınan bir kısım insanlar bugünde elektrik ve devrilen direklerin arkasına sığınmaktadırlar. Bunu son derece yanlış buluyorum.  İtiraz edilen bölgelerde muhalefet partileri kazandı.  Seçimde kendilerini başarılı göremeyenlerin elektrik direklerinin arkasına saklanma ihtiyacını zaman zaman dersini yapamayan öğrencilerin durumuna benzetiyorum" diye konuştu.
 

"DERSİNİ YAPAMAYAN ÖĞRENCİLERİN DURUMUNA BENZETİYORUM"

Taner Yıldız, "Gezi Parkı'nda ağaçların ve yeşilliğin arkasına sığınan bir kısım insanlar bugünde elektrik ve devrilen direklerin arkasına sığınmaktadırlar. Bunu son derece yanlış buluyorum.  İtiraz edilen bölgelerde muhalefet partileri kazandı.  Seçimde kendilerini başarılı göremeyenlerin elektrik direklerinin arkasına saklanma ihtiyacını zaman zaman dersini yapamayan öğrencilerin durumuna benzetiyorum. Biz vatandaşımızın her türlü tercihine saygılıyız. Seçim sonuçlarına gölge düşürmeye çalışanları biraz da tebessüm ile karşılıyorum. Oy tasnifini ve oy pusulasını etkileyecek bir konu söz konusu değildir. Böyle bir şey olmamıştır. Bunun alakalı gerekli açıklamalarımızı yaptık. İl ve ilçe merkezlerinde kısa süreli 10-12 ve 17 dakikalık kesintiler olmuştur. Dediğim gibi elektrik direklerinin arkasına sığınmayalım" dedi.

"ESPRİ GİBİ KABUL ETMEYİN, BİR TRAFO MERKEZİNE BİR KEDİ GİRDİ..."

Taner Yıldız, "Arkadaşlar bir espri gibi kabul etmeyin lütfen ; Bir trafo merkezine bir kedi girdi ve kısa devre yaptı. Yaklaşık 4 metreden atlayan bir kedi bunu yapabiliyor. Komple bunların kafesleri yapılıyor. Bu geçen ayda olmuştu. Bunları seçime bağlamak yanlış diyorum.  Özellikle Ak Parti'nin alacağı sonuçları anketlerde görenlerin mazeret üretmeyle alakalı işlemleridir. Başbakan Erdoğan, 'Güçlü bir muhalefet istiyorum' derken yorum yapıldı. 'Muhalefet dizayn mı edilmek isteniyor?' diye. Seçimlerde istedikleri sonuçlara ulaşamayan partilerin veya 8 seçimdir ikinci parti bile olamayan partilerin bu tür mazeretlerin arkasına sığınmasını biz doğru bulmayız. Demokratik de bulmayız.  Toroslar bölgesindeki 5 ilden bahsediyoruz ve dediğim gibi 5 ilde de muhalefet partileri kazanmıştır. Kendilerini de o illerde tebrik ediyoruz. Elektrik ile ilgili herhangi bir mazeretlerinin olamayacağını açıkça görüyoruz ve varsa itiraz etsinler. 'Biz kazandık ama buna rağmen itiraz ediyoruz' desinler" diye konuştu.

(DHA)

Hits: 933