TIR'larda silah olduğunu doğrulayan sözler

~ 27.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

YouTube üzerinden internete sızdırılan son ses kaydı, Türkiye'nin gündeminden uzun süre düşmeyen Suriye yolundaki TIR'lar ile ilgili önemli ifadeleri içeriyor.

İnternete sızdırılan son ses kaydı Türkiye'yi sarsacak cinsten. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında geçtiği öne sürülen ses kaydında Suriye yolunda durdurulan TIR'lara ilişkin itiraf niteliğinde ifadeler geçiyor.

Ses kaydında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ait olduğu öne sürülen ses, "2 bine yakın TIR malzeme gönderdi oraya" ifadelerini kullanınca Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, "Bence orada silaha ihtiyaç yok. Mühimmata ihtiyaç var. Hakan Bey burada , bir tane general verelim dedik. Sağolsun başta kendisi istedi" diye konuşuyor.

Bu konuşma üzerine "Hakan, tank göndermeye kalksak oraya bunun komplikasyonları nedir?" diye soran Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Şimdi koordinasyon olmadan, güç dengelerini göze almadığımız zaman silahlı insan varlığı ve kapasiteleri ile olmaz" yanıtını alıyor. Bu sözlerin üzerine Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, "Biz onun için MİT'in koordinesini istiyoruz" diyor.

 

CUMHURİYET

Hits: 867