Twitter'da öyle, Atatürk Orman Çiftliği'nde böyle...

~ 25.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Köln'de Türkiye Gençlik Birliği'nin düzenlediği toplantıda 'Türkiye'de alınan mahkeme kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle Twitter'ın kapatılmasını' değerlendirirken Atatürk Orman Çiftliği'ni hatırlattı: Bu nasıl iştir?

Doğduğu Köln kentindeki Köln Üniversitesi'nde yaklaşık 1000 kişiye hitap eden ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Baro Başkanı Ümit Kocasakal, twiter yasağını Atatürk Orman Çiftliği’ni hatırlatarak değerlendirdi:
" Mahkeme kararına rağmen, Atatürk Orman Çiftliği'nde ucube bir başbakanlık binası yapılıyor. Şu çelişkiye bakın; Twitter ile ilgili olarak, 'mahkeme kararı var' deyip ona sığınıyor. Öbür tarafta var olan bir mahkeme kararını tanımıyor. Bu nasıl iştir? Buraya gelmeden tüm günümü adliyede geçirdim. Hiç öyle yansıdığı gibi değil. Twitter'a erişimi engelleyen hiçbir mahkeme kararı yok. Başbakan, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki başbakanlık binası için 'Gücünüz yetiyorsa engelleyin, açılışı da yaparım, otururum da' diyor. Ben buradan sesleniyorum; gücümüzün nasıl yeteceğini, hukukun gücünün ne olduğunu yakında anlayacak ve göreceksin. Senin açılışını dahi yapmadan girip oturacağın tek yer cezaevi olacak." (KÖLN/DHA)

 

 

Hits: 799