Sarıgül: Cemaate zulüm yapılıyor

~ 18.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül, dün akşam katıldığı bir televizyon programında cemaate sıcak mesajlar iletti. Sarıgül cemaate zulüm yapıldığını söylerken, bütün cemaatlerle temas içerisinde olduğunu belirtti.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül, dün akşam katıldığı Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında cemaate sıcak mesajlar iletti. Sarıgül cemaate zulüm yapıldığını söylerken, bütün cemaatlerle temas içerisinde olduğunu belirtti.

Sarıgül, Hakan'ın cemaatle ilgili sorusuna, son dönemlerde cemaate yönelik bir haksızlık olduğunu dile getirdi. Derhaneleri kapatmanın bir eğitim planlamasıyla olabileceğini söyleyen Sarıgül, dersanelerin kapatılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Hakan'ın "türbanlı belediye çalışanlarını işten atacak mısınız?" sorusuna ise Sarıgül şöyle yanıt verdi: Şişli Belediyesi'nde de başörtülü çalışanlar var, çok var, alabildiğine çok var, göreve geldiğim günden beri. Ben belediye başkanlığımda hiçbir çalışanımı başörtülü diye ya da türbanlı diye işinden etmeyeceğim. Ayrıca benim ailemin başı örtülü, ben mutaassıp bir ailenin çocuğuyum. Ben kimsenin diline, inancına karışmam.

 

SOLHABER

Hits: 852