3. havalimanında skandal karar!

~ 17.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Yolsuzluk operasyonunda adı sıkça geçen Cengiz-Limak-Kolin grubuna verilen 3. Havalimanı projesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

Ali Ufuk Arikan - soL

Başbakan Erdoğan’ın her seçim mitinginde dile getirdiği 3. havalimanı projesine ilişkin Bölge İdare Mahkemesi’nden skandal bir karar geldi. Cengiz-Limak-Kolin grubuna verilen ihaleye ilişkin alınan ÇED olumlu raporu, yurttaşlar tarafından açılan dava sonrası İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin 21 Ocak’ta aldığı kararla durdurulmuştu.

Alınan bu kararın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konuya ilişkin Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulunurken, Mahkeme “hukuka aykırılığı bulunmayan işlemin yürütmesinin durdurulmasında hukuka uyarlılık görülmemiştir” şeklinde ilginç bir karar aldı. Bu kararla birlikte 3. Havalimanı projesi kaldığı yerden devam edebilecek.

"Telafisi imkansız zararlar doğabilir"
Uzmanların defalarca yaptığı uyarılara, “büyük bir çevre katliamına yol açacak” itirazlarına rağmen alınan bu karara ilişkin soL’a değerlendirmelerde bulunan davanın avukatı Alp Tekin Ocak, kararın usul ve esas açısından hukuka uygun olmadığının altını çizdi.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin kararında belirtildiği gibi bilirkişi raporunun hazırlanmasının ardından konuya ilişkin karar alınabileceğini belirten Ocak, bu olmadan karar verildiğine dikkat çekerken, yürütmeyi durdurma kararının geriye dönüşü olamayacak durumlarda alındığını ve bu kararla telafisi imkansız zararlar doğabileceğini söyledi.

 

solhaber

Hits: 735