Hepsini yaptın!

~ 13.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Gezi’deki şiddet için “Emri ben verdim” diyen, hakkındaki yolsuzluk iddiaları bitmek bilmeyen Başbakan Erdoğan: Ne yaptım? Adam mı öldürdüm? Bir şeyler mi çaldım? Ne yaptım?

 

Hepsini yaptın!
Okuyucu Modunu Aç Yazıyı Büyüt:

Berkin Elvan için yüz binlerce insan dün Türkiye’nin her yerinde sokaklardayken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Siirt’ten sordu: “Ne yaptım? Adam mı öldürdüm? Bir şeyler mi çaldım? Ne yaptım?” Tayyip Erdoğan bunları söylerken Berkin Elvan için Türkiye’nin her yerinde buluşan yüz binler ise şu sloganı haykırıyordu: Hırsız, Katil Recep Tayyip Erdoğan!

NE YAPMADIN Kİ?
Siirt’teki yerel seçim mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Başbakanınıza, genel başkanınıza yani damadınıza sahip çıktığınız için Allah sizden razı olsun. Hatırlıyor musunuz, ben bu meydandan Pınarhisar’a gittim. Ne yaptım adam mı öldürdüm? Bir şeyler mi çaldım? Ne yaptım? Ziya Gökalp’in MEB’in kitaplarında da onaylı şiirini okudum. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker. Bunu söyledim diye Pınarhisar’a gittim. İşte bu devir kapandı. Şimdi yeni bir dönem başladı.”

YOLSUZLUK OLDU ‘DEVLET SIRRI’
Konuşmasında Gezi eylemleri ile Cemaat’in yaptığı düşünülen 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu bir tutan Erdoğan “Önce Gezi eylemleri dediler. Şimdi de 17 Aralık 25 Aralık, darbe girişimiyle yeni Türkiye’ye sabotaj düzenlemek istediler” dedi. “Gezi eylemleriyle ağaç bahaneydi, çevre bahaneydi. Gerisi çok şahaneydi” ifadelerini kullanan Erdoğan “Ne oldu? Güzel neticeler mi alındı? Yaktılar yıktılar molotoflarla, Molotoflarla demokrasi gelir mi? Demokrasinin yolu sandık. Gücün varsa inanıyorsan sandıktan çıkarsın. Sandığa gitmiyorsan halka saygısızsın” dedi. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sadece birer bahane olduğunu ileri süren Erdoğan “Hiçbir yolsuzluk girişimine, rüşvet girişimine asla göz yummadık, yummayız” dedi.
CHP, MHP ve BDP’nin Cemaat’le birlikte hareket ettiğini söyleyen Erdoğan haklarındaki yolsuzluk iddialarını ise “Devlet sırrı” olarak tanımladı. Erdoğan “Hukuksuzca dinleyip kaydettikleri görüşmeleri kullanıyorlar, devletin sırlarını ifşa ediyorlar” dedi. Erdoğan, yaşananların çözüm sürecine bir saldırı olduğunu da söyledi.


İSVİÇRE HESABINA SÖZLÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun: “İsviçre bankalarında 13 hesabı var” dediği Erdoğan bu iddiaya şöyle yanıt verdi: “İsviçre bankalarında benim 13 hesabım varmış. Sende zerre kadar karakter varsa, senin cibilliyetin düzgünse, bu hesaplar hangi bankadaysa, vicdanın varsa, bu hesapları bul çıkar.” Kılıçdaroğlu ise Deniz Baykal’ın benzer bir iddiaya muhatap olduğunda İsviçre’den talep ettiği resmi belgeyle iddiaları yalanladığını söylemişti.

***

Muhabir Emniyet olunca eylemci de yabancı olur

Başbakan Erdoğan’ın geçen günlerde yaptığı Eskişehir mitinginde yolsuzlukları protasto etmek isteyen gruba polis saldırmış ve 200’ye yakın kişi gözaltına alınmıştı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü dün basına bazı fotoğraflar dağıtarak eylem yapan grubun “hemen hemen tamamının Eskişehir’e farklı illerden geldiği, ilimizde mevcut asayiş düzenin bozulmasının amaç edinildiği, seçimlerin huzur ve güvenini bozmak amacıyla hareket ettikleri”ni iddia etti. Oysa eylemde gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi öğrencileri olduğu kimlik tespitiyle anlaşılmıştı. Anadolu Ajansı’ndan geçilen haberdeki muhabir kısmında “Eskişehir Emniyet Müdürlüğü” ifadesinin yer alması ise dikkat çekti. BirGün

Editör : Deniz Sarı

Hits: 990