Adalet İçin Hukukçular'da Basın Açıklaması.

~ 12.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Berkin'in katillerinden hesap soracağız

16 Haziran günü AKP'nin polisi tarafindan başından gaz fişeğiyle vurulan Berkinimiz 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra bugün aramızdan ayrıldı.

Berkin'i, ailesine ve bize hasret bırakanlar, onun fotoğrafındaki gibi saçları uçuşarak sokaklarda oynayamamasının sebebi olanlar ise hala dışarda ve hala pişkince nefes alıyorlar, meydanlarda kin ve nefret kusmaya devam ediyorlar.

Berkin'in öldürülmesinin sorumluları; başta “emri ben verdim” diyen Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP hükümeti, dönemin İstanbul valisi, emniyet müdürü ve halkın canına kast eden tekil tekil tüm polislerdir. Hırsızlığı ve katilliği sabit olan hükümet derhal istifa etmeli, gençlerimizin, çocuklarımızın katili Tayyip Erdoğan Yüce Divan'da yargılanmalı ve işlediği suçların cezasını çekmelidir. Berkin'in ölümünde payı olan en yukarıdan en aşağıya tüm kamu görevlileri görevden alınmalı ve haklarında sorusturma başlatılmalıdır.

Adalet İçin Hukukçular olarak Berkin'in ailesine ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz.

Bilinsin ki bu cinayette payı olan herkes yargılanıp cezalandırılana kadar, halkımızın canına ve malına kast eden AKP hükümeti gidene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kara gözlü, yürekli çocuğumuz Berkin bu halk seni asla unutmayacak, unutturmayacak!

Katillerinden mutlaka hesap soracak!



Adalet İçin Hukukçular

Hits: 692