Berkin için oturma eylemi

~ 11.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Ankara Kızılay'da toplanan kalabalık Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinin ardından oturma eylemi başlattı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'ndan polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastane hayatı kaybeden Berkin Elvan için, Kızılay'da toplanan kalabalık oturma eylemi başlattı. Berkin'in ölüm haberi alan ve sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar Kızılay Güvenpark'ta bir araya geldi. Toplanan kalabalık Güvenpark'ta oturma eylemi başlattı.

Oturma eylemi başlatan kişilerin önüne koydukları ekmekler ise dikkat çekti.

LİSELİLERDEN BERKİN EYLEMİ

ANTALYA'da bir grup lise öğrencisi, İstanbul'da bu sabah yaşamını yitiren Berkin Elvan için kent merkezinde, önlerinde bir ekmekle oturma eylemi başlattı.

İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almaya giderken başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 16 Haziran 2013 tarihinde yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra bu sabah hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için, Antalya'da liseli öğrencilerden bir bölümü ders bıraktı.

Çeşitli liselerden 3 öğrencinin Attalos Heykeli önünde başlattığı oturma eyleminde, bir ekmek ve 'Ben Berkin Elvan' yazılı dövizlerle başlatılan eylemin gün boyu süreceği ve başka öğrencilerin de ilerleyen saatlerde gruba katılacağı belirtildi.



Tahsin GÜNER-Muhammet BAYRAM / ANKARA (DHA), Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
Hits: 826