Suriyeli rahibeler serbest

~ 10.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Suriye'de tarihi Hıristiyan kasabasından kaçırılan 13 rahibe, esir takası sonucunda serbest kaldı.

(soL - Dış Haberler) Geçtiğimiz Aralık ayında, Şam yakınlarındaki tarihi Hıristiyan köyü Malula'dan kaçırılan 13'ü rahibe toplam 16 kadın, esir takası sonucunda serbest bırakıldı.

Suriye ordusu kente saldırı başlatana kadar Lübnan sınırındaki Yabrud'da tutulan rahibeler, daha sonra başka bir yere nakledilmişti. Suriye yönetiminin elindeki başka kadın mahkumlarla takas edilen rahibeler, Lübnan'dan Suriye'ye giriş yaparak Cudeyde Yabus kentine geldiler.

Burada bir açıklama yapan Başrahibe Pelagia Sayaf, geç geldiklerini ve yorgun olduklarını söyledi. Sayaf, kendilerine iyi davranıldığını, ancak kıyafetlerini giymek ve haçlarını takmak konusunda rahat hissetmediklerini belirtti.

Esir takasında önemli bir rol oynayan Lübnan istihbarat şefi General Abbas İbrahim, yaklaşık 150 mahkumun rahibeler karşılığında serbest bırakılacağı konusunda anlaşmaya varıldığını, ancak son dakikada rahibeleri elinde bulunduran Nusra Cephesi'nin daha fazla mahkumun serbest bırakılmasını talep etmesi üzerine, anlaşmanın neredeyse suya düşeceğini söyledi.

Doğrulanamayan bir iddiaya göre ise, rahibeler Suriye'nin elindeki Katar ajanlarıyla takas edildi.

solhaber

Hits: 948