Yeni ses kaydı, AKP'nin Sayıştay operasyonunu gözler önüne serdi!

~ 09.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

AKP'yi zor durumda bırakan ses kayıtları yayınlanmaya devam ediyor. Bugün yayınlanan ses kaydında AKP'nin Sayıştay operasyonunun ayrıntıları görülüyor. 2013 yılında TBMM bütçesi Türkiye tarihinde ilk kez, Sayıştay raporları gelmeden görüşülmüştü.

(soL-Haber Merkezi)
Son günlerde medya, Yargıtay ve Danıştay'daki usulsüzlükleri gözler önüne seren ses kayıtlarına bugün bir yenisi eklendi. Sayıştay'daki iddialara ilişkin AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınlandı.

'Buna bir çözüm bulmak lazım başkanım'
AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye ait olduğu iddia edilen ses, 2012 Sayıştay raporlarının TBMM'ye gelmediğini belirterek, "İyi ki gelmedi. Çünkü raporlar çok berbat. Yani hükümeti ciddi anlamda..." ifadelerini kullanıyor. Canikli'nin bu sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, "Ya buna bir çözüm bulmak lazım başkanım yaa" yanıtını veriyor.

'Bizi Meclis'te duman ederlerdi'
Ses kaydında Canikli'ye ait olduğu öne sürülen ses, "Beyefendi talimat verdi, şimdi var ya bu raporlar gelmiş olsaydı Hasan bey..." ifadelerini kullanıyor. Bunun üzerine Hasan Doğan da "Bizi Meclis'te duman ederlerdi" diye konuşuyor. Kayıta göre, "Şu anda hükümet korumasız tam anlamıyla. Kapsamlı bir çalışma yapılması lazım çok acil" diye konuşan Canikli, Doğan'dan "Anayasa Mahkemesi burada çok çirkin bir tavır içerisinde. En son cezayı da beyefendi içine sindiremedi" yanıtını allıyor.

'Bu kanunu tepeden tırnağa değiştirmemiz lazım'
Ses kaydının devamında ise Nurettin Canikli'ye ait olduğu öne sürülen ses, Sayıştay'ı kastederek, "Hepsi bizim adamımız baktığınız zaman" diye konuşuyor. "Tepeden tırnağa bu kanunu değiştirmemiz lazım" ifadelerini de kullanan Canikli, "Eski sisteme geçmemiz lazım. 2013 raporlarında müthiş şeyler varmış" diye konuşuyor.

'Zaman daraldı'
Hasan Doğan'a kanunla ilgili olarak hemen çalışma başlatmaları gerektiğini anlatan Canikli, "Zaman daraldı, zamanımız çok daraldı" diye uyarılarda da bulunuyor. Canikli'nin bu sözlerine Doğan, "İleride herkesi mahkemelerde süründürürler başkanım" yanıtını veriyor.

İki yıl sonra başbakan değişecek
Canikli, konuşmanın bir yerinde iki yıl sonra hükümetin ve başbakanın değişeceğini söylüyor. Canikli, Sayıştay başkanının raporları iki yıl geciktirme önerisinin arkasında iki yıl sonra başbakanın değişecek olmasının yattığını ileri sürüyor.

Canikli Aralık ayında ne demişti?
Ses kayıtlarından paniklemiş olduğu anlaşılan Canikli, Aralık ayında Meclis kürsüsünde ise yalan söylemekle meşguldu. Canikli, Meclis'te yaptığı konuşmada denetimden kaçıldığı, bazı harcamaların kamufle edildiği suçlamalarının, aslı astarı olmadığını belirterek, “Hükümetimize yönelik bütün suçlamalar, bühtan, içi boştur, anlamsızdır” diyordu.

1.png
2_0.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png
9.png
10.png
11_0.png
12.png
13.png

 

Hits: 965