'Seçim güvenliğini halkın örgütlü gücü sağlayacak'

~ 07.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Sol Cephe, yerel seçimlerde yaşanacak olası seçim suçları ve hilelere karşı seçim güvenliğinin halkın örgütlü gücüyle sağlanacağını belirtti.

Önümüzdeki yerel seçimlerde çok sayıda seçim suçunun, hilenin ve zorbalığın yaşanması tehlikesine karşı çağrı yapan Sol Cephe, seçim güvenliğinin halkın iradesiyle sağlanacağını söyledi.

Sol Cephe'nin seçim güvenliğine ilişkin çağrısı şöyle:

Türkiye tarihinin en tuhaf, en fazla seçim suçunun, hilenin ve zorbalığın yaşanacağı şimdiden belli olan yerel seçimine doğru gidiyoruz. Bir yandan Erdoğan ve AKP’nin hızla altı boşaltılıyor, yakın zamana kadar arkasında olan ve Erdoğan’ı kullanan sermayenin desteği karşıtlığa dönüşüyor, öte yandan Erdoğan meşruiyeti çoktan tükenmiş bir diktaya yönelerek iktidarını korumaya çalışıyor. Gerek emperyalizmle yaptığı işbirliği, gerek Erdoğan’ın para kazanmaya dönük kişisel hırsı nedeniyle o kadar çok ve büyük suç bıraktı ki arkasında gidebileceği bir yer yok ve sonuna kadar her şeyi göze alarak kendisini ve suç şebekesini korumaya çalışacak.

Bir siyasi aktör değişikliğini ön gören sermaye ise Erdoğan’ı büyük bir krize ve siyasi boşluğa yol açmadan yavaş yavaş kemirmeyi ve sandıkta gerileterek bitirmeyi planlıyor. Böylesine kirli bir oyun her durumda sandıkta düğümleniyor ve yerel seçimleri bir suç arenasına çeviriyor.

Farklı siyasi parti üyelerini veya seçmenlerini kapsayan Sol Cephe ise halkımızı piyasadan, gericilikten, şovenlikten, baskıdan ve emperyalizmden yana adaylara oy vermemeye çağırırken herhangi bir somut adaya işaret etmiyor. Ancak hem sermayeye hem Erdoğan’a karşı halk iradesini temsil eden Sol Cephe yerel seçimlerde sandık güvenliğini halkın örgütlü gücü ile sağlayacaktır.

Tüm halkımızı Sol Cephe ile iletişim kurmaya ve oyumuza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

solhaber

Hits: 830