Başbakan Erdoğan 'o tapeleri' doğruladı

~ 05.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Ankara'da konuşan Başbakan Erdoğan, iki gündür internette yayınlanan ses kayıtlarına değindi. Kayıtların içeriğini savunarak doğruluğunu da teyit etmiş olan Erdoğan, hem MİLGEM projesiyle hem de bazı davalarla ilgili sözlerinin 'olağan' olduğunu savundu.

Radikal.com.tr – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yerel yönetim temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda, dün internete düşen ve MİLGEM ihalesiyle ilgili olarak işadamı Metin Kalkavan'la yaptığı görüşmenin ses kaydıyla ilgili de açıklamalar da bulunan Erdoğan, kaydın içeriğini dolaylı yoldan da olsa doğruladı. Başbakan Erdoğan, “Birçok ihaleler yapılıyor birisi saf dışı edilmiş olabilir, şahsıma müracaatı olabilir, ben de dava et diyorum. Bu neticede devletin yüzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu görüşmeyi dinleyecek kadar karaktersiz” yorumunda bulundu.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

Kurtuluş savaşımızda mahalli basın faaliyetini sürdürebildiği yerlerde destanlar yazdı.

Tek parti dönemlerindeki sansüre rağmen yerel basın buna hiçbir zaman boyun eğmedi.

2002’de günde 4 milyon gazete satılıyordu. Bugün internetin bu kadar yaygınlaşmasına rağmen 4,5 milyon gazete satılıyor.

Siyasetin üzerindeki vesayeti kaldırırken medya üzerindeki vesayeti de kaldırdık.

Şu anda yaşı 25’in altında olan gençlerin özgürlüklerin nereden nereye geldiği konusunda kıyas yapmakta zorlandığını görüyoruz.

İngiltere’de gazeteciler haber yapma adına bazı telefonları dinlediler. 50 gazeteci gözaltına alındı. Bazıları ceza aldı. Yayıncı kuruluş tarafında bu gazete kapatıldı.

Ama hiç kimse gazeteciler gözaltına alındı tutuklandı, İngiltere’de basın özgürlüğü yo0k demedi.

Bizde ise medya her gün ses kayıtları ve tapeler yayınlıyor. Bazıları bunlar yasal dinleme diye kılıf uyduruyor. Bunlar yasal dinleme değildir.

Türkiye’de dinleme yapmanın kuralları vardır.

Bir Başbakanı, cumhurbaşkanının, bakanları dünyanın hiçbir yerinde dinleyemezsiniz

Savcı yasalara aykırı şekilde keyfi olarak devletin mahrem görüşmelerini dinlemiştir.

Savcıların ya da memurların servis ettikleri bu görüşmeleri yayınlayanlar da anayasa ve yasaları ihlal etmişlerdir.

Kriptolu telefonlar dinlenmiştir. İstenilenin elde edilemediği durumlarda da sesler üzerinde montaj, dublaj, kurgu yapılmıştır.

Aslında çok vahim bir skandalla karşı karşıyayız. Türkiye tarihinde eşi görülemeyen bir hukuk ihlali ve ihanetle karşı karşıyayız.

Selam isimli bir örgüt uydurulmuş 3 bine yakın kişinin telefonu dinlenmiş.

Bir başka dosyada 450 MHP’linin telefonu dinlenmiş.

Dün sayın Putin ile bir görüşme yaptım. Bunu sadece istihbarat örgütleri dinlemek ister. Oysa bir savcı bir dosya hazırlayıp keyfi şekilde dinleyebiliyor.


MİLGEM İHALESİ
Birçok ihaleler yapılıyor birisi saf dışı edilmiş olabilir, şahsıma müracaatı olabilir, ben de dava et diyorum.
Bu neticede devletin yüzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu görüşmeyi dinleyecek kadar karaktersiz.

YARGIYA MÜDAHALE
Başbakan Erdoğan, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le yaptığı ve bazı davaların seyrine ilişkin 'müdahale' yorumlarına yol açan konuşma kayıtlarının da içeriğini kabullendi ve "SPK'nın bana verdiği bilgiler çok vahimdi, Bakanıma talimat vermem gayet doğal" dedi.

radikal

Hits: 804