Dinleme iddialarında adı geçen savcı konuştu: Kesinlikle yalan

~ 24.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

TMK 10. maddesiyle yetkili savcı Adem Özcan dinleme iddiaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

2011 yılında 'Selam örgütü' soruşturması kapsamında Savcı Adnan Çimen, binlerce kişi hakkında telefonlarının dinlenmesi için karar çıkarttı mı? Suskunluğunu bozan hedefteki savcılardan Çimen, iddiaları reddetti.

Adem Özcan: "Söz konusu gazete haberlerinde geçtiği şekilde bu dosya kapsamında binlerce siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve işadamlarının telefonlarının dinlenilmesi ya da takibi kesinlikle yapılmamıştır. Haberlerde maksatlı şekilde soruşturma yapılan örgütle ve birbirleriyle hiçbir şekilde irtibatı kurulamayacak kişilerin terör örgütü kapsamında telefonlarının dinlenilmiş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı görülmektedir"

O SAVCI KİMDİ?

Savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen'in başlattığı dinlemelerin yaklaşık 3 yıldır yapıldığı iddia edildi.  Savcı Adnan Çimen, geçtiğimiz günlerde HSYK kararnamesiyle özel yetkili TMK savcılığı görevinden alınarak Büyükçekmece Adliyesi'ne atanmıştı. KCK soruşturmalarını yürüten Çimen, Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu gibi isimlerin tutuklanmasını istemişti. Çimen en son Gezi Parkı gösterileri sırasında işlenen memur suçlarını soruşturuyordu.

CUMHURİYET

Hits: 792